Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” noslēdz jaunu piegādes līgumu ar Pasaules veselības organizāciju 3 miljonu eiro vērtībā
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-04-29 11:06:07
Versijas komentārs
Teksts

 AS “Olainfarm” ir uzvarējusi starptautiskā Pasaules Veselības organizācijai (PVO) konkursā par prettuberkulozes līdzekļa PASS nātrija sāls piegādi arī 2019. - 2020.gadā. Balstoties uz konkursa rezultātiem, starp PVO un Latvijas farmācijas  uzņēmumu “Olainfarm” ir noslēgts līgums par šī medikamenta piegādi vairāk nekā 3 miljonu eiro vērtībā. Pirmā medikamenta piegāde plānotā jau aprīlī.   

“Esam gandarīti par veiksmīgo sadarbību ar PVO teju 10 gadu garumā, apliecinot “Olainfarm” ražoto medikamentu kvalitāti. Izejvielu drošums, produkta augstais novērtējums, piegādes termiņu ievērošana un ilggadējā pozitīvā sadarbības pieredze ir tie kritēriji, kas ļāvuši “Olainfarm” atkārtoti uzvarēt PVO rīkotajā konkursā par šī prettuberkulozes medikamenta piegādi arī 2019. un 2020. gadā”,  uzsver AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

PASS nātrija sāls bija viens no 15 pārdotākajiem Olainfarm produktiem 2018.gadā. Bez PVO “Olainfarm” Pass nātrija sāli piegādā arī specializētajiem klīniskajiem centriem Baltijas valstīs, starptautiskai NVO “Ārsti bez robežām” (Médecins Sans Frontières ), kā arī eksportē uz Moldāviju.

PASS nātrija sāls ir viens no pazīstamākajiem prettuberkulozes līdzekļiem, kas pierādījis savu efektivitāti pasaulē, un PVO to plaši izmanto tuberkulozes ārstēšanai jaunattīstības valstīs  Āzijā un Āfrikā. “Olainfarm” šo medikamentu ražo kopš 2001. gadā, bet kopš 2011.gada uzņēmums kvalificējies kā uzticams PVO partneris prettuberkulozes programmā,  regulāri piedaloties PVO organizētajos iepirkuma konkursos.

Pirmie efektīvie medikamenti tuberkulozes ārstēšanai parādījās pagājušā gadsimta 40.ajos gados. Lai arī Rietumeiropā un Ziemeļamerikā tuberkulozes izplatība šodien ir visai zema, tomēr ļoti lielā pasaules daļā tuberkuloze joprojām ir realitāte. Kā liecina jaunākais PVO Globālais tuberkulozes ziņojums (Global Tuberculosis Report 2018), 2017.gadā ar tuberkulozi pasaulē slimoja aptuveni 10 miljoni cilvēku. 30 pasaules valstis ar augstāko tuberkulozes izplatību veidoja 87% no visiem saslimšanas gadījumiem. Pateicoties ilgtermiņa masīvām tuberkulozes apkarošanas iniciatīvām pasaulē uz šodienu ir sasniegts ikgadējs saslimšanas gadījumu samazinājums vidēji par 2% gadā, bet 2020.gada mērķis ir mazināt saslimšanu par 4-5% gadā.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Dana Hasana

AS „Olainfarm“ sabiedrisko attiecību vadītāja

mob. tālr. +371 26355895

e-pasts: dhasana@olainfarm.lv

Pielikumi