Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS "Latvenergo" padomi
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-06-20 09:03:11
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvenergo” akcionāru sapulcē š.g. 19.jūnijā ievēlēta AS “Latvenergo” padome. Tās sastāvā ir pieci locekļi - Pāvels Rebenoks, Kristaps Stepanovs, Inese Kublicka, Renārs Degro, Artūrs Šnoriņš. Padome no sava vidus par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Pāvelu Rebenoku, par vietnieku - Renāru Degro. Latvenergo padomes revīzijas komitejā strādās Renārs Degro un Kristaps Stepanovs.

Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta 9.punktu, jaunā padome ievēlēta uz pagaidu termiņu līdz Ekonomikas ministrija konkursa kārtībā izvēlēsies un ievēlēs jaunus padomes locekļus.

Atbilstoši akcionāra uzdevumam jaunajai padomei jāpaātrina uzsāktā efektivizācijas programma, lai sasniegtu konkurētspējīgu elektroenerģijas tarifu nodrošināšanu Latvijas ekonomikā, un nodrošinātu atjaunotu skatu uz koncerna attīstību. 

AS “Latvenergo” padomes sastāvs:

Pāvels Rebenoks – darba pieredze iekļauj: Rīgas Brīvostas pārvalde Valdes loceklis,  Ekonomikas ministra birojs Ministra padomnieks; ”Rebenoks&Vilders” zvērinātu advokātu birojs, Zvērināts advokāts, zvērinātu advokātu biroja vadītājs, AS "OlainFarm" Padomes priekšsēdētājs, PricewaterhouseCoopers (PWC) Juridiskās nodaļas vadītājs, AS Rīgas Jūras līnija padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Kristaps Stepanovs – darba pieredze iekļauj: kopš 2012.gada biedrība ”Latvijas atjaunojamās enerģijas federācija”, valdes loceklis; biedrība ”Vēja enerģijas asociācija”, valdes loceklis.

Inese Kublicka – darba pieredze iekļauj: Ekonomikas ministrija, ministra biroja vadītāja; VAS Latvijas Televīzija, Raidījumu redakcijas vadītāja, Raidījumu daļas projektu vadītāja; AS Cēsu alus Mārketinga nodaļas vadītāja.

Artūrs Šnoriņš – darba pieredze iekļauj: Baltic Blues LV SIA, direktora vietnieks; Via Hansa Tours SIA.

Renārs Degro – darba pieredze iekļauj:  SIA “KPMG Baltic” un SIA „Ernst & Young Baltic”. Darba pieredze kredītiestādēs iekšējā auditora amatā kopš 2009. gada. 2011. gadā uzsācis darbu Rigensis Bank AS kā Iekšējā audita daļas vadītājs. Kopš 2013. gada ieņēmis bankas risku direktora amatu, no 2017.gada – bankas valdes locekļa amats.

 

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo
Latvenergo koncerns ir viens no lielākajiem enerģijas tirgotājiem Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. AS "Latvenergo" vairākus gadus ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's AS "Latvenergo" ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, dabasgāzes tirdzniecība) un meitassabiedrības - AS "Latvijas elektriskie tīkli" (pārvades aktīvu noma), AS "Sadales tīkls" (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecība Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas un dabazgāzes tirdzniecība Lietuvā), AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA "Liepājas enerģija" (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība Liepājā, elektroenerģijas ražošana). Visas AS "Latvenergo" akcijas pieder valstij un to turētāja ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija.

Pielikumi