Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA pēc stikla kausēšanas krāsns rekonstrukcijas sasniedz plānoto apjomu un uzrāda stabilu ražošanu
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-01-09 09:48:29
Versijas komentārs
Teksts

AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA (reģistrācijas Nr.: 40003031676, juridiskā adrese: Cempu ielā 13, Valmierā, LV-4201) (“Sabiedrība”) informē, ka 2019. gada 29. novembrī sekmīgi noslēgta augsta silīcija oksīda satura stikla kausēšanas krāsns Nr. 3.0 rekonstrukcija. Tika paredzēts, ka pilna stikla kausēšanas krāsns ražība tiks sasniegta līdz 2020. gada marta nogalei, tomēr jau šobrīd ražošana sasniegusi budžetā plānoto ikdienas ražošanas apjomu.

Krāsns mūrēšanas darbi tika pabeigti 13. novembrī, mūrēšanas posma noslēgšana uzņēmumā tika atzīmēta, pulcinot projekta īstenošanas komandu un pret krāsns mūri svinīgi sasitot šampanieša pudeli, tādējādi novēlot krāsnij ilgu un ražīgu mūžu. Šajā pašā dienā uzsākta krāsns sildīšana, lai to sagatavotu stikla šķiedras ražošanas uzsākšanai. Pirmais stikla šķiedras pavediens tika iegūts 3. decembrī, jau 5. decembrī sasniegti 93% no ikdienas ražošanas jaudas, savukārt 25. decembrī sasniegti 100%. Ražošanas process un saražotā stikla apjoms ir stabils.

“Krāsns pārbūve noritēja atbilstoši plānam, par ko esam gandarīti, un saku lielu paldies gan mūsu komandai, gan sadarbības partneriem, kuri piedalījās rekonstrukcijas projekta īstenošanā. Stikla kausēšanas krāsns ražošanas uzsākšana vienmēr ir sarežģīts un laikietilpīgs process, tāpēc jo īpaši priecē, ka 2020. gadu esam sākuši ar ļoti laicīgu ražošanas apjomu stabilu iegūšanu. Ievērojams darbs ir jau paveikts, bet redzamus augļus jeb silīcija stikla produktu saražotā apjoma pieaugumu paredzam nākamo mēnešu laikā,” stāsta AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA par ražošanu atbildīgais valdes loceklis Ģirts Vēveris.

Jāatzīmē, ka E-stikla kausēšanas krāsns Nr. 1.0 un Nr. 2.0 nodrošina stabilu ražošanas apjomu un izpilda ikdienas ražošanas jaudu vidēji 102% apmērā (atskaites periodā: 1.-7. janvāris).

Kā ziņots iepriekš, rekonstrukcijas projekta kopējais investīciju apjoms ir 1,8 milj. EUR, savukārt stikla kausēšanas krāsns plānotais dzīves cikls pēc rekonstrukcijas ir pieci gadi. Ņemot vērā jaudas un saražotās produkcijas apjoma pieaugumu, Sabiedrība jau izveidojusi vairākas jaunas darbavietas ražošanas nodaļās, lai nodrošinātu krāsns apkalpošanu un saražotās produkcijas efektīvu tālāku apstrādi.

Paziņojumu par krāsns rekonstrukcijas uzsākšanu lasiet šeit: https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=909178&messageId=1145316

PAR AS VALMIERAS GLASS GRUPU:
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA un tās meitas uzņēmumi (turpmāk tekstā saukta – VALMIERA GLASS GRUPA) ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā ar vairāk nekā 55 gadu pieredzi stikla šķiedras ražošanā. VALMIERA GLASS GRUPAS pamatdarbības virzieni ir stikla šķiedras pētniecība, stikla šķiedras produktu izstrāde, ražošana un pārdošana. VALMIERA GLASS GRUPA ir vienīgā uzņēmumu grupa pasaulē ar vertikāli integrētu struktūru un plašu stikla šķiedras produktu klāstu termoizolācijas tirgum ar temperatūras noturību līdz pat 1250°C.

Papildu informācija:
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA
Tālr.: +371 6420 2216
E-pasts: latvia@valmiera-glass.com
www.valmiera-glass.com

 
 
Pielikumi