Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LightSpace Technologies paziņojums par profesionālu multi fokālu 3D papildinātās realitātes (AR) galvas displeju.
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-02-12 11:50:42
Versijas komentārs
Teksts

LightSpace Technologies, HansaMatrix AS asociētais uzņēmums, šodien paziņoja par profesionāla pielietojuma multi fokālu 3D papildinātās un jauktās realitātes (AR) galvas displeju izstrādi. LightSpace multi fokālais 3D attēla koncepta galvas displejs IG1000 ar revolucionāru attēla fokālā attāluma pielāgošanas optisko risinājumu 2020.gada 3.-4.februarī tika ar izcilām atsauksmēm demonstrēts SPIE Photonics West AR MR VR 2020 industrijas konferencē un izstādē San Francisco, ASV. Tā rezultātā vairākas pasaules vadošās Infomācijas Tehnoloģiju, Automobiļu un Medicīnas jomas korporācijas uzaicināja uz tikšanos ar to komandām, kas izrādīja interesi par jauno LightSpace galvas displeju arhitektūru. Ar divām no šīm kompānijām jau ir uzsākta  izpētes projektu realizācija. Sadarbībā ar vairākiem medicīnas, automobiļu un profesionālās 3D grafikas globāliem tirgus līderiem, uzņēmums plāno izstrādāt vairākus, profesionālu pielietojumu, multi fokālās 3D arhitektūras galvas displeja modeļus. Izstrādes komplekti tiks piedāvāti 2020. gada trešajā ceturksnī (Q3), komerciālās piegādes plānotas 2021. gada pirmajā ceturksnī (Q1).

IG1000 AR galvas displeja koncepta modelis veic multi fokālu 3D attēlu optiskās akomodācijas pielāgošanas funkciju, kas paredzēta viedās ražošanas, treniņu un simulāciju, medicīnisko procedūru, apmācības un citu pielietojumu profesionāliem lietotājiem, kam nepieciešama optiski precīzu, detalizētu vizuālo 3D attēlu vizualizācija, attēlojot tos optimālā apskates attālumā (0.3m – 0.8m) no acīm. LightSpace multi fokālā optiskā arhitektūra nodrošina komfortablu apskates sajūtu un ilgstošu galvas displeja lietošanu, bez acu sasprindzinājuma. Optiskais risinājums nodrošina akomodācijas pielāgošanos vairāku dioptriju apmērā. LightSpace patentētā multi fokālā displeja arhitektūra ļauj realizēt galvas displeju bez, tā saucamā, “Vergence Accomodation” acu redzes konflikta.

“Būtiskākā šo multi fokālo AR galvas displeju atšķirība ir acu akomodācijas optiskās arhitektūŗas lietošana, kas ir kritiska tuvas distances augstas precizitātes 3D attēļu vizualizācijai, un, kas pietrūkst lielākai daļai šī brīža tirgū esošiem AR galvas displejiem” skaidro Madara Kalniņa-Kalnmale, LightSpace Technologies Izpilddirektore. 

“LightSpace optiskais risinājums ir balstīts uz LightSpace izstrādāto ātri pārslēdzošo škidro kristālu gaismas slēdžu tehnoloģiju, kas var tikt pielietota, lai izstrādātu acīm draudzīgus nākotnes patēriņa tirgus AR briļļu produktus. Tehnoloģija pieejama jau šobrīd, un nav nepieciešams gaidīt uz papildus tehnoloģiskiem izrāvieniem, lai sāktu šādu produktu izstrādi” – papildina Ilmārs Osmanis, uzņēmuma CEO.   

Par LightSpace Technologies

LightSpace Technologies ir 3D optisko risinājumu uzņēmums, kas attīsta “atslēgas” tehnoloģijas multi fokāliem AR galvas displejiem un nākotnes hologrāfiska attēla lightfield un volumetric 3D attēla displejiem. Uzņēmums ir kopīgi īpašumā Nasdaq Baltic kotētam uzņēmumam - HansaMatrix AS (HMX1R) ar vairākiem finanšu VC investoriem. Tā darbības mērķis ir radīt nākotnes trīs dimensiju attēlu displeju tehnoloģijas, kas vizualizē telpiskus 3D attēlus un nodrošina dabisku akomodāciju lietotāja acīm, un tādējādi var tikt profesionāli lietoti ilgstošus laika periodus bez kaitīgas iedarbības uz patērētāja acīm. Papildus informāciju skatīt LightSpace Technologies mājas lapā www.lightspace3d.com.

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu  produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM), uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produktu ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan start-up, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris.

Kontakti

Mārketings:
LightSpace Technologies
Madara Kalnina-Kalnmale, Izpilddirektore, +371 678 000 09, info3d@lightspace3d.com

Investoru Attiecības:

HansaMatrix
Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Pielikumi