Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
2019. gada 4. ceturksnī Citadele turpina sniegt labākos finanšu pakalpojumus Baltijas klientiem un paplašina darbību līzinga sektorā
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-02-28 21:54:36
Versijas komentārs
Teksts

Galvenie rādītāji un notikumi

  • Citadele turpināja attīstīt digitālos pakalpojumus klientiem Baltijā, veicot uzlabojumus un atjauninājumus virknē bankas piedāvāto produktu
  • Aktīvo klientu skaits 2019. gada beigās sasniedza 313 tūkstošus klientu, 14 tūkstoši pieasaistīti 4. ceturksnī
  • Grupas neto peļņa 2019. gadā sasniedza 36.5 miljonu eiro; 9.3 miljoni eiro 4. ceturksnī
  • Neto aizdevumu portfelis gada laikā palielinājās par 177 miljoniem eiro (13%), sasniedzot 1,573 miljonus eiro
  • Baltijas privātpersonu, mazā biznesa un korporatīvo klientu segmenta klientiem 2019. gadā jaunos kredītos izsniegti 590 miljoni eiro
  • Baltijas rezidentu depozīti 2019. gada laikā pieauga par 624 miljoniem eiro jeb 30%
  • Citadele ir vienojusies par UniCredit Leasing iegādi ar tā Baltijas līzinga portfeli vairāk nekā 850 miljonu eiro vērtībā

Citadeles darbību 2019. gada 4. ceturksnī raksturo spēcīgi finanšu rādītāji, pieaugošs klientu skaits galvenajos darbības segmentos, un turpmāka jaunu un uzlabotu bankas pakalpojumu ieviešana.

Klientu aktivitāte pieaug

Mēs esam lepni, ka mūsu centieni nodrošināt labāko klientu servisu un produktus, nepārtraukta digitālo kanālu attīstība un attālināto pakalpojumu ērtība, ir veicinājusi klientu aktivitāti.

Kopš gada sākuma, mobilās lietotnes un internetbankas lietotāju skaits ir palielinājies par 64% un 10%, sasniedzot 131 tūkstoti aktīvos mobilās lietones lietotājus un 190 tūkstošus aktīvos internetbankas klientus. Klientu skaits 4. ceturkšņa laikā sasniedza 12%  pieaugumu mobilās lietotnes lietotāju  un 4% pieaugumu internetbankas klientu vidū.

Kopējais aktīvo klientu skaits 2019. gadā pieauga par 42 tūkstošiem (16%), un uz gada beigām sasniedza 313 tūkstošus aktīvo klientu.  Klientu skaits 4. ceturkšņa laikā palielinājās par 14 tūkstošiem.

Inovatīvi produkti un pakalpojumi

Lai mūsu klientiem sniegtu labākos banku produktus un pakalpojumus, 2019. gadā Citadele turpināja inovatīvu digitālo risinājumu, produktu un pakalpojumu attīstīšanu un ieviešanu. Mēs esam ieviesuši patēriņa aizdevumu izsniegšanu mobilajā lietotnē, paplašinājuši norēķinu iespējas maksājumiem ar viedtālruņiem, tūlītēju karšu un POS termināļu izsniegšanu, P2P maksājumus privātpersonām uz mobilo telefonu numuriem. 4. ceturksnī ieviesām interaktīvu tiešsaistes platformu finoterapija.lv, kas sniedz automatizētu bezmaksas konsultāciju finanšu jautājumos.

Banka ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā

Mūsu apņemšanās sniegt labāko klientu apkalpošanas servisu ir ļāvusi Citadelei saglabāt pirmo vietu starp bankām Latvijā - ikgadējā uzņēmuma “Dive” klientu servisa novērtēšanas pētījumā par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā jau piekto reizi ir atzīta banka Citadele.

Fokuss uz Baltijas privātpersonu un korporatīvajiem klientiem

Citadele turpināja palielināt kreditēšanas apjomu privātpersonām un uzņēmumiem, kredītportfelim gada laikā palielinoties par 13% (177 miljoniem eiro) un sasniedzot 1,573 miljonus eiro uz 2019. gada 31. decembri. Kredīportfeļa pieaugums 4.ceturksnī sastādīja 59 miljonus eiro (4% pieaugums).

Pieaugums vērojams arī noguldījumu apjomā, Baltijas klientu noguldījumiem 2019. gada laikā palielinoties par 624 miljoniem eiro. Kopējie noguldījumi kopš 2018. gada beigām palielinājās par 24%, un sasniedza 3,290 miljonus eiro.

Darbības paplašināšana Baltijā un līzinga sektorā

Sekojot Citadeles ilgtermiņa mērķim kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā gan privātpersonām, gan uzņēmumiem, Citadele ir noslēgusi līgumu ar UniCredit S.p.A. par 100% SIA UniCredit Leasing un tā meitasuzņēmuma SIA UniCredit Insurance Broker iegādi. Darījumu paredzēts noslēgt 2020. gada pirmajā ceturksnī, pēc regulatoro atļauju saņemšanas. Rezultātā Citadeles līzinga portfelis palielināsies par 850 miljoniem eiro un sasniegs 1.1 miljardu eiro.

Citadele uzskata, ka UniCredit Leasing bizness ir viens no attīstītākajiem vietējā tirgū, ar spēcīgu klātbūtni Baltijā. Uzņēmums piedāvā inovatīvus un lietotājam draudzīgus produktus un pakalpojumus, kā arī aktuālākās darbības un kontroles sistēmas. Šie aspekti papildinās Citadeles pašreizējo līzinga biznesu un nodrošinās spēcīgu platformu turpmākai izaugsmei attiecīgajās nozarēs un tirgos.

Subordinēto saistību izsniegšana

Bankas valde  ir apstiprinājusi plānus attiecībā uz Citadeles trešo Nenodrošināto subordinēto obligāciju programmu un jaunu subordinēto obligāciju emisiju līdz 30 miljoniem eiro. No piedāvājuma gūtos līdzekļus Citadele izmantos vispārējai biznesa attīstībai un Citadeles Grupas kapitāla pietiekamības rādītāju turpmākai stiprināšanai.

 

 

         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 67010183
         IR@citadele.lv
         
         Mihails Goļevs
         Finanšu institūciju daļas vadītājs
         Tālrunis: +371 6 7778585
         IR@citadele.lv

Pielikumi
Citadele_12m_31.12.2019_LV.pdf (2331.27 kB)