Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izmaiņas bankas Citadeles vadībā
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-03-02 16:30:52
Versijas komentārs
Teksts

Sākot ar 2. martu, pēc 18 finanšu nozarē pavadītiem gadiem, Citadeles valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis nolēmis turpināt karjeru uzņēmējdarbības jomā.

Pārejas periodā līdz 1. jūnijam Beļavskis palīdzēs jaunajai vadības komandai pārņemt uzsāktos projektus un iniciatīvas. Sākot ar 2. martu valdes priekšsēdētaja pienākumus pildīs Citadeles finanšu direktors Johans Akerbloms (Johan Åkerblom).

Johans Akerbloms: “Banka un tās vadības komanda pateicas Guntim par līderību un ciešo sadarbību daudzu gadu garumā. Esam droši par bankas turpmāko stabilo un pozitīvo attīstību. Ticam, ka pāreja būs vienmērīga, un Guntis turpinās būt daļa no Citadeles ģimenes kā lojālais klients un vēstnesis."

Guntis Beļavskis: “Esmu izlēmis pievērsties uzņēmējdarbībai, lai piedalītos vairāku aizraujošu projektu attīstībā Latvijā un citās valstīs, kas būs lieliska iespēja izmantot finanšu jomā uzkrāto pieredzi un zināšanas. 

Pateicoties brīnišķīgam komandas darbam, pēdējos gados esam sasnieguši daudz -  Citadele ir pilnībā nomainījusi savu biznesa modeli no valsts glābtas, sarežģītas bankas ar lielu augsta riska klientu skaitu, līdz modernai, spēcīgai reģionālajai bankai, kas apkalpo vietējos uzņēmumus un privātpersonas.

2019. gada rezultāti ir labākie Citadeles vēsturē. Banka ir stabilāka nekā jelkad agrāk. Labākais klientu serviss, augstākā klientu lojalitāte tirgū, visaugstāk novērtētā mobilā lietotne – tas, un daudz kas cits, ļaus aizraujoši vērot bankas panākumus jau tuvākajā nākotnē, nu jau kā lojālajam klientam un bankas atbalstītājam.

Es nododu banku drošās rokās - kompetentai komandai, kas, pieredzējušu un spēcīgu akcionāru atbalstīti, padarīs Citadeli par čempionu ne tikai Baltijā, bet arī ārpus tās. 

Pārejas laikā līdz 1. jūnijam es pārliecināšos, ka Johans un vadības komanda saņem visu nepieciešamo atbalstu no manis, lai veiksmīgi turpinātu stratēģiskās iniciatīvas, kā arī iepazīstināšu bankas lielākos klientus ar jauno korporatīvās daļas vadītāju un valdes locekli Vaidasu Žagūni.

Es saku milzīgu paldies tiem daudzajiem aizrautīgajiem, kompetentajiem un lojālajiem kolēģiem un Citadeles klientiem, kuri visus šos gadus ikdienā snieguši man iedvesmu.

Pateicos arī bankas padomei par uzticību un atbalstu visas manas karjeras laikā, kā arī par sapratni, pieņemot manu lēmumu.”

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju. Mūsu mērķis ir kļūt par čempionu starp Baltijas bankām.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju un maksāt uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         AS “Citadele banka”
         Tālr. 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         www.citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 67010183
         IR@citadele.lv
         
         Mihails Goļevs
         Finanšu institūciju daļas vadītājs
         Tālrunis: +371 6 7778585
         IR@citadele.lv

Pielikumi