Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadele neturpina Trešo Nenodrošināto Subordinēto Obligāciju emisiju
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-03-19 17:25:27
Versijas komentārs
Teksts

Ņemot vērā pašreizējo tirgus situāciju, AS „Citadele banka” ir pieņēmusi lēmumu atcelt trešo nenodrošināto subordinēto obligāciju emisiju.

Lai arī obligāciju publiskā piedāvājuma laikā tika izrādīta liela interese no privāto un institucionālo investoru puses, kopš plānotās obligāciju emisijas izziņošanas dienas apstākļi kapitāla tirgos ir ievērojami pasliktinājušies, pieaugot nenoteiktībai. Ņemot vērā lielās svārstības kapitāla tirgos, Banka ir pieņēmusi lēmumu atcelt plānoto emisiju. Citadele paredz saglabāt spēcīgus kapitāla un likviditātes rādītājus, kas pārsniedz normatīvās prasības. Uz 2019. gada beigām Grupas Kapitāla pietiekamības rādītājs (CAR) bija 22.2%, Pirmā līmeņa kapitāla pietiekamības rādītājs (CET1) bija 18.8% un Likviditātes seguma rādītājs bija 358%.

Bankas vadība saglabā mērķi Citadelei kļūt par vadošo vietējo banku privātpersonām un uzņēmumiem un kļūt par “vietējo čempionu” banku pakalpojumu jomā katrā no Baltijas valstīm.

Par Citadeli

Citadele ir Latvijā reģistrēta banka, kas piedāvā privātpersonu apkalpošanu, kā arī privātbankas, aktīvu pārvaldes, kreditēšanas, līzinga un citus komercbankas pakalpojumus. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. Citadele tika reģistrēta kā akciju sabiedrība 2010. gada 30. jūnijā.

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju. Mūsu mērķis ir kļūt par čempionu starp Baltijas bankām. Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju un maksāt uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadeles akcionāri ir starptautiska investoru grupa ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē. 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija “Ripplewood Advisors LLC”, pārejās akcijas ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) īpašumā.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Mob. tālrunis: +371 26528533
         Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 67010183
         IR@citadele.lv
         
         Mihails Goļevs
         Finanšu institūciju daļas vadītājs
         Tālrunis: +371 6 7778585
         IR@citadele.lv

Pielikumi