Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņoti “Latvijas balzams” pirmā ceturkšņa darbības rezultāti
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-05-29 14:04:39
Versijas komentārs
Teksts

Baltijā vadošā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” neauditētais neto apgrozījums par 2020. gada pirmo ceturksni sasniedza 15,9 miljonus eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā 2019. gada pirmajā ceturksnī, ko, galvenokārt, ietekmēja izmaiņas realizētās produkcijas sortimentā.

Pārskata perioda neauditētā neto peļņa ir 0,64 miljoni eiro, kas ir par 37% mazāk nekā 2019. gada pirmajā ceturksnī. Neto peļņas rādītāju, galvenokārt, ietekmēja cenu izmaiņas atsevišķās būtiskās izejvielu kategorijās, izmaiņas pārdotās produkcijas sortimentā un atalgojuma izmaiņas, tai skaitā, kas saistītas ar COVID-19 situāciju.

Lai minimizētu pandēmijas ietekmi, AS “Latvijas balzams” vadības komanda ir operatīvi veikusi izmaksu samazinājumus, pārskatījusi tekošos projektus un pieņēmusi lēmumu par to atcelšanu vai pārcelšanu,  pārskatījusi sadarbības noteikumus  ar piegādātājiem; pielāgojusi piegādes ķēdi jaunajai situācijai.

Uz pārskata publikācijas brīdi nav iespējams kvantitatīvi izvērtēt pandēmijas ietekmes apmērus – tie būs atkarīgi no ierobežojumu termiņiem dažādās valstīs; tomēr jau tagad ir skaidrs, ka efekts uz gada rezultātiem būs būtisks. Visdrīzāk pandēmija ietekmēs arī 2021. gada rezultātus.

Sabiedrība turpinās palielināt ražošanas efektivitāti, liekot uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem, lai nodrošinātu tās mērķi - piegādāt kvalitatīvu produkciju par konkurētspējīgu cenu.

AS “Latvijas balzams” ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā Sabiedrība nodokļos valsts budžetā iemaksājusi 17 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 14 miljonu eiro apmērā.

Plašāka informācija lasāma uzņēmuma mājaslapas sadaļā “Finanšu pārskati“.

 

Intars Geidāns

Valdes priekšsēdētājs

AS “Latvijas balzams”

Pielikumi
LB 1Q 2020 LV final.pdf (260.92 kB)