Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Moody’s paaugstina Citadeles kredītreitingu līdz investīciju pakāpes reitingam
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-09-29 16:15:55
Versijas komentārs
Teksts

2020. gada 29. septembrī starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's paaugstināja AS “Citadele banka” kredītreitingu līdz investīciju pakāpei, piešķirot Baa3 reitingu ar stabilu nākotnes prognozi.

Paaugstinot bankas Citadele kredītreitingu, Moody's ir ņēmis vērā uzlabojumus Citadeles darbības pamatrādītājos un plānotās SIA UniCredit Leasing iegādes ietekmi uz bankas kredītprofilu. Reitinga paaugstināšanas pamatā ir arī Citadeles maksātspējas uzlabošanās pēdējo gadu laikā, augstāka kapitalizācija un slikto kredītu samazināšanās.

Citadeles valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms: “Moody’s Citadeles kredītreitinga paaugstināšana līdz investīciju pakāpes reitingam ir pierādījums bankas stabilajiem finanšu rādītājiem. Tas apstiprina, ka esam uz pareizā ceļa, lai sasniegtu mūsu ilgtermiņa stratēģiju kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā. Mēs esam lepni, ka, neskatoties uz izaicinošo ekonomisko vidi 2020. gadā, mēs turpinājām klientiem sniegt labākos finanšu pakalpojumus un nodrošinājām, ka banka strādā ar spēcīgiem kapitāla un likviditātes rādītājiem.”

2020. gada pirmajā pusgadā Citadeles grupas kapitāla pietiekamības rādītājs (CAR) bija 21.0%, noguldījumi bija 3.65 miljardi eiro un neto kredītportfelis sasniedza 1.50 miljardus eiro.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otra lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Mob. tālrunis: +371 26528533
         Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Mob. tālrunis: +371 29483327
         IR@citadele.lv
         
         Mihails Goļevs
         Finanšu institūciju daļas vadītājs
         Mob. tālrunis: +371 26196685
         IR@citadele.lv

Pielikumi