Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Latvijas Jūras medicīnas centrā atvērta hronisko pacientu aprūpes nodaļa.
Emitents Latvijas Jūras medicīnas centrs, AS (48510000PKWFM6UZDS84)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-01-15 17:11:23
Versijas komentārs
Teksts

Sadarbībā ar Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu  (NVD) 14.01.2021.  AS Latvijas Jūras medicīnas centra (LJMC)  Vecmīlgrāvja slimnīcā darbu uzsāka pārbūvēta un labiekārtota diennakts hronisko pacientu aprūpes nodaļa.

 

NVD Ārstniecības pakalpojumu direktora vietniece Lelde Ģiga informē: “Atbilstoši Epidemioloģiskai situācijai, lai 5.līmeņa ārstniecības iestādes spētu nodrošināt terciārā līmeņa pakalpojumus, LJMC  ir viena no ārstniecības iestādēm, kas ir uzņēmusies atslogot augstākā līmeņa slimnīcas, pārvedot no šīm slimnīcām pacientus un nodrošinot Rīgas rajona iedzīvotājiem tālāku hronisko aprūpi.”

Pacienti ar hronisku sirds un asinsvadu slimību, onkoloģisku saslimšanu, elpošanas sistēmas slimību un citu slimību paasinājumiem vai komplikācijām nodaļā tiek stacionēti, kad vairs turpmāk nav nepieciešama sarežģīta ārstēšana vai ķirurģiska operācija.

AS LJMC Valdes priekšsēdētājs Jānis Birks stāsta, ka visas jaunās Hronisko pacientu aprūpes nodaļas palātas iekārtotas un aprīkotas, ņemot vērā pacientu aprūpes specifiku. Kopā nodaļā ir 31 gulta. Nodaļas remontam, iekārtu iegādei, skābekļa terapijas nodrošināšanai ieguldīti 40 000 eiro.

Hronisko pacientu aprūpes nodaļas vadītāja Anna Aleksandrova:  ‘’ Jaunā nodaļa ir visa kolektīva kopīgs ieguldījums un sasniegums. Samērā īsā laikā ir izdevies izveidot šāda profila nodaļu, lai varētu realizēt hronisku pacientu aprūpes un ārstēšanas programmu. Šāda profila gultas Rīgā bija un ir ļoti nepieciešamas. Tā būs iespēja atslogot citu stacionāru gultasvietas, pārvedot pacientus tālākai terapijai un aprūpei pie mums Latvijas Jūras medicīnas centrā.”

 

Papildu informācija:

Jānis Birks

LJMC valdes priekšsēdētājs

E-pasts: janis.birks@ljmc.lv

Mob. tālrunis: +371 26554432

Mājas lapa: www.ljmc.lv

Facebook.com/LJmedicinascentrs

 

Valdes loceklis Juris Imaks, tel. 29512492

Pielikumi