Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadele iegādāsies hipotekāro kredītu portfeli no likvidējamās ABLV Bank
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-03-12 09:30:28
Versijas komentārs
Teksts

Citadele ir parakstījusi uzņēmuma pārejas līgumu ar likvidējamo ABLV Bank par tai piederošā hipotekārā kredītportfeļa lielākās daļas iegādi. Tas aptvers vairākus tūkstošus hipotekāro kredītu līgumus vairāk nekā 170 miljonu eiro apmērā.

Ievērojot darījuma apjomu, to plānots pabeigt šī gada otrajā pusē un katrs darījumā iekļautais klients tiks savlaicīgi informēts individuāli par turpmāko rīcību, t.sk. kredīta atmaksas kārtību.

Parakstītais līgums paredz, ka klientiem visi ar likvidējamo ABLV Bank noslēgtie kredītlīgumi līdz kredīta termiņa beigām paliks spēkā saskaņā ar to pašreizējiem noteikumiem.

“Esam Baltijas banka vietējiem iedzīvotājiem, un mūsu mērķis ir sniegt mūsdienīgākos finanšu pakalpojumus ar unikālu klientu apkalpošanas pieeju. Šī kvalitatīvā hipotekārā kredītportfeļa iegāde ir vēl viens solis mūsu izaugsmē un mūsu apņemšanās atbalstīt vietējos klientus. Būsim gandarīti mūsu jaunajiem klientiem sniegt pieeju finanšu pakalpojumiem un produktiem, piedāvājot īpašus nosacījumus,” saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), Citadeles vadītājs.

“Izsniegto kredītu atgūšana ir bijis viens no mūsu darbības pamatmērķiem, lai akumulētu nepieciešamos brīvos līdzekļus kreditoru prasījumu apmierināšanai. Tādēļ esam gandarīti, ka vienu no mūsu vērtīgākajiem aktīviem – ievērojamu daļu hipotekārā kredītportfeļa un klientu turpmāko apkalpošanu pārņems banka Citadele, kura nodrošina arī garantētās atlīdzības izmaksu bijušajiem ABLV klientiem,“ uzsvēra Andris Kovaļčuks, likvidējamās ABLV Bank likvidators.

Klientiem ir jāturpina pildīt savas saistības tāpat kā līdz šim, veicot kredītu atmaksu uz likvidējamās ABLV Bank kontu. Noslēdzoties darījumam, klienti, kuru kredīti tiks nodoti Citadelei, saņems tiem adresētus īpašus paziņojumus. Neskaidrību un jautājumu gadījumā klienti var sazināties ar likvidējamo ABLV Bank.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija Superia Corporate Finance.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 

Par likvidējamo ABLV Bank

2018. gada 26. februārī ABLV Bank, AS akcionāru sapulce pieņēma lēmumu par bankas pašlikvidāciju. Pirms pašlikvidācijas uzsākšanas, banka bija viens no lielākajiem kreditētājiem Latvijā, nodrošinot gan hipotekāro kredītu izsniegšanu mājsaimniecībām, gan finansējumu komercuzņēmumiem, veicinot dažādu nozaru attīstību. Bankas toreizējais kopējais kredītportfelis sasniedza 1 miljardu eiro.

 

   

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Tālr. +371 26528533
         Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 29483327
         IR@citadele.lv

Pielikumi