Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Jūlija Lebedinska-Ļitvinova iecelta par AS “Citadele banka” valdes locekli risku jautājumos
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-04-16 09:56:15
Versijas komentārs
Teksts

Jūlija Lebedinska-Ļitvinova ir iecelta par Citadeles risku direktori (CRO) un valdes locekli risku jautājumos. Plānots, ka darba pienākumus Jūlija sāks pildīt no 2021. gada 1. jūnija, pēc regulatora apstiprinājuma saņemšanas.

Kā iepriekš ziņots, pēc organizatoriskām izmaiņām Citadeles valdē un Valteram Ābelem pārejot finanšu direktora amatā, banka bija jauna riska direktora atlases procesā.

“Valters un risku vadības komanda pēdējo gadu laikā ir daudz paveikuši. Pateicos Valteram par viņa ieguldījumu esot riska direktora amatā un esmu pārliecināts, ka amatu maiņa Valteram, pilnībā pārejot uz finanšu direktora amatu, notiks gludi un bez aizķeršanās,” saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), Citadeles vadītājs.

Jūlijai Lebedinskai-Ļitvinovai ir vairāk nekā 15 gadus plaša pieredze risku vadības jomā finanšu sektorā. Kopš 2019. gada līdz šim brīdim Jūlija bija Mogo Finance Latvia grupas risku direktore. Pirms tam viņa ieņēma risku direktores amatu 4Finance Group Latvia (no 2015.-2019. gadam), krāpšanas apkarošanas un risku procesu vadītājas amatu Home Credit and Finance Bank Krievijā (no 2013.-2015. gadam) un risku direktores amatu Home Credit Bank Baltkrievijā (no 2011.-2013. gadam). Jūlija Lebedinska-Ļitvinova ir ieguvusi dabaszinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē.

“Atzīšana par sistēmiski nozīmīgu finanšu iestādi ir ne tikai privilēģija, bet tā Citadelei uzliek arī papildu atbildību. Izcili klientiem sniegtie pakalpojumi jāattīsta vienlaikus nodrošinot pareizu risku atbilstību visaugstākajiem uzraudzības iestāžu noteiktajiem standartiem, un es esmu priecīga pievienoties Citadeles komandai,” saka Jūlija Lebedinska-Ļitvinova.

“Es priecājos, ka Jūlija pievienojas komandai risku direktores amatā. Viņai ir ilggadēja plaša pieredze risku vadības jomā un viņas pieredze uz datiem balstītos risku pārvaldības risinājumos vēl vairāk stiprinās banku. Turklāt Jūlija pievienos vērtību vadības komandai ar savu personību un nebanku pieredzi”, saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), Citadeles vadītājs.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Tālr. +371 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 29483327
         IR@citadele.lv

Pielikumi