Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS "Latvijas kuģniecība" apzinātu reputācijas graušanu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-08-02 16:00:33
Versijas komentārs
Teksts
Šodien, 2007.gada 2.augustā, publiskā akciju sabiedrība Latvijas kuģniecība ir vērsusies ar oficiāliem iesniegumiem Latvijas Republikas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā un AS Rīgas Fondu birža, iesniedzot AS Latvijas kuģniecība auditoru Ernst&Young Baltic skaidrojumu saistībā ar uzņēmuma depozītos noguldīto naudas līdzekļu klasifikāciju finanšu pārskatos, kas sagatavoti saskaņā ar starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem. Kā precīzi izriet no auditoru skaidrojuma, AS Latvijas kuģniecība „noguldītie depozīti grāmatvedībā tika sākotnēji atspoguļoti pie naudas un naudas ekvivalentiem, kas ir vispārpieņemta grāmatvedības prakse Latvijā”. Auditori uzsver, ka attiecīgo depozītu līdzekļu pārkvalifikācija nav mainījusi AS Latvijas kuģniecība likviditātes pozīciju un rādītājus.
 
AS Latvijas kuģniecība vērsās pie auditoriem, lūdzot oficiālu skaidrojumu, ņemot vērā atsevišķas pēdējā laika publikācijas masu medijos, kurās, ignorējot starptautisko auditoru slēdzienu un finanšu uzskaites pamatprincipus, tiek mēģināts vienas uzņēmuma akcionāru grupas interesēs radīt baumu un aizdomīguma atmosfēru ap ikdienišķu finanšu pārskatu standartu prasību piemērošanas gadījumu.
 
AS Latvijas kuģniecība uzsver, ka juridiskās personas, kas publikācijās tiek dēvētas par           AS Latvijas kuģniecība mazajiem akcionāriem bez sīkākas identifikācijas to vadošo amatpersonu noteikšanai, ir divas ārzonas kompānijas, kas figurē AS Latvijas kuģniecība Ekonomikas policijai iesniegtajos materiālos saistībā ar krimināllietu par nepamatoti zemu kuģu frakta likmju līgumu slēgšanu ar uzņēmumiem, kas saistīti ar bijušajām uzņēmuma amatpersonām, nodarot AS Latvijas kuģniecība zaudējumus 36 miljonu ASV dolāru apmērā un piesavinoties tās finanšu līdzekļus. Tādējādi AS Latvijas kuģniecība ir pilnīgs pamats uzskatīt, ka publisko un absurdo spekulāciju radīšana ap AS Latvijas kuģniecība finanšu pārskata vienu sadaļu, neņemot vērā faktu, ka tās revidents ir starptautiska auditorkompānija ar augstu prestižu, patiesībā ir apzināta rīcība, lai grautu AS Latvijas kuģniecība reputāciju, mēģinot nonivelēt šo it kā norūpējušos mazo akcionāru līdzdalības atspoguļojumu finanšu līdzekļu iespējamas piesavināšanās darījumos no AS Latvijas kuģniecība.
 
Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska ,
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi
Ernest&Young_atbilde_uz_LK_lugumu.pdf (390.74 kB)