Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "PrivatBank" plāno veicināt mazā un vidējā biznesa attīstību Latvijā
Emitents PrivatBank, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-08-23 11:23:28
Versijas komentārs
Teksts
ЗАО КБ "ПриватБанк" mainīja sava meitas uzņēmuma AS "PARITATE BANKA" nosaukumu uz AS "PrivatBank". Bankas pamatkapitāls tika palielināts par 7,1 milj. latu un pašlaik veido 10, 65 milj. latu. „Turpmāk mūsu prioritātes būs mazā un vidējā biznesa kreditēšana, klientu līdzekļu pilnvarota vadība un depozītu ieguldījumi,” stāsta AS "PrivatBank" valdes priekšsēdētājs Oleksandrs Trubakovs (Олександр Трубаков).
 
„Vienotā nosaukuma ieviešana visiem ЗАО КБ "ПриватБанк" meitas uzņēmumiem sniegs jaunas iespējas mūsu klientiem, kas dzīvo Rietumeiropā,” stāsta Oleksandrs Trubakovs. „Latvijā mēs plānojam specializēties korporatīvajos bankas pakalpojumos: kreditēšanā un mikrokreditēšanā, depozītos un kredītkaršu biznesā. Dotās prioritātes veicinās rūpniecības attīstību, pakalpojumu sniegšanu, kas sekmēs inflācijas līmeņa samazināšanos valstī,” paskaidro AS "PrivatBank" valdes priekšsēdētājs, atzīmējot, ka šobrīd mazā un vidējā biznesa kreditēšanas programma jau ir palaista un jau tagad ir izsniegti kredīti uz summu, kas pārsniedz 120 tūkstošu latu.
 
Bez korporatīvās kreditēšanas AS "PrivatBank" privātajiem klientiem piedāvās hipotekāro un patērētāju kreditēšanu, līzingus, depozītus un kredītkartes. Turklāt AS "PrivatBank" realizēs operācijas kapitāltirgū, kas iekļauj bankas operācijas, tirdzniecību pēc klientu pieprasījuma, klientu aktīvu pilnvarota vadību, kā arī korporatīvo klientu un privātpersonu finansiālo konsultēšanu.
 
„Latvijas uzņēmuma zīmola maiņa ir viens no pirmajiem soļiem tālākās bankas attīstībā Eiropas Savienības valstīs. Šajā gadā AS "PrivatBank" atvēra filiāli Portugālē un pārstāvniecību Itālijā. Turklāt drīz tiek plānots atvērt filiāles Spānijā, Itālijā, Grieķijā, Vācijā un citās valstīs,” apgalvo ЗАО КБ "ПриватБанк" reģionālo nodaļu attīstības departamenta direktors Maksims Jaickijs (Максим Яицкий).
 
Mātes uzņēmuma ЗАО КБ "ПриватБанк" atbalsta dēļ starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Services Ltd" kopš 2007.gada maija paaugstināja ilgtermiņa kreditēšanas reitingu AS "PrivatBank" no B2 uz B1.
 
Ukrainas līderbanka ЗАО КБ "ПриватБанк" ieņem pirmo vietu pēc banku pamatrādītājiem un tirgus daļas. 2007.gadā reitingu aģentūra "Global Finance" ceturto gadu pēc kārtas atzina ЗАО КБ "ПриватБанк" par labāku banku Ukrainā World's Best Foreign Exchange Banks 2007 reitingā. Šodien ЗАО КБ "ПриватБанк" apvieno četrus meitas uzņēmumus: AS "PrivatBank" (Rīga), "Commercial Bank PrivatBank Int.Banking Unit" (Nikosija, Kipra), "MoscomPrivat Bank" (Maksava) un "TAO Bank" (Tbilisi).
 
AS "PrivatBank" ir 100% akcionārs trim saviem meitas uzņēmumiem: SIA "PrivatLīzings" (līzinga pakalpojumi (aktīvi: 22,3 milj eiro), SIA "PrivatConsulting" (tūrisma pakalpojumi), SIA "DigiPro" – 1085 POS termināli veikalos. Šobrīd Latvijā ir 23 bankas maksājuma grupas un klientu apkalpošanas centri. Bankas nodaļas atrodas 12 Latvijas pilsētās: Rīgā, Valmierā, Ventspilī, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ludzā, Cēsīs, Valkā, Jelgavā un Jēkabpilī.
Pielikumi