Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Informācija par investīcijām ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-09-26 12:37:52
Versijas komentārs
Teksts  

Informācija presei; 2007.gada 26.septembris

AS „Latvijas balzams” investē 1 000 000 eiro Latvijā pirmajā ražošanas līnijā dzērienu pildīšanai skārdenēs

Baltijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs AS ”Latvijas balzams” spēris pirmos soļus Latvijā līdz šim nebijušā ražošanas virzienāuzstādījis Latvijā pirmo ražošanas līniju dzērienu pildīšanai skārdenēs. Projekta kopējās investīcijas pārsniedz vienu miljonu eiro.

 „AS ”Latvijas balzams” pastāvīgi seko līdzi tirgus aktualitātēm gan vietējā tirgū, gan arī ārpus Latvijas robežām. Ņemot vērā pašreizējo situāciju Latvijas ekonomikā, kā arī dzērienu tirgus tendences – vieglo alkoholisko dzērienu strauji augošo tirgus segmentu, secinājām – jāizmanto izdevība un pirmajiem jāpārtrauc skārdeņu importēšana un jādomā par investīcijām ražošanā,” atzīmē AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis. „Uzskatu, ka AS ”Latvijas balzams” ieviestā pirmā Latvijā alkoholisko dzērienu pildīšanas līnija skārdenēs ir inovācija, kas atmaksāsies kā uzņēmumam, tā valstij kopumā, jo tas ir ne vien veids, kā veicināt vietējo ražošanu, bet arī eksporta potenciāls.”

Jaunā ražošanas līnija darbojas ar jaudu ap 6 tūkstošiem dzēriena vienību stundā. Kopumā AS ”Latvijas balzams” šobrīd ir 13 ražošanas līnijas, uzņēmums nodarbina vairāk nekā 850 strādājošo, un nemainīgi ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī.

Izmantojot jauno ražošanas līniju, AS ”Latvijas balzams” uzsācis ražot jaunu, tepat Latvijā skārdenēs pildītu sidra dzērienu sēriju ”Lucky Dog Light”.

"Latvijā vieglo alkoholisko dzērienu tirgus aug ļoti strauji. Piemēram, 2006.gadā, salīdzinot ar 2005.gadu, ”Lucky Dog” sidra ražošanas apjoms audzis par 18 %. Prognozējam, ka šogad sidra ražošanas apjoms būs pieaudzis par aptuveni 24%. AS "Latvijas balzams" tirgus daļa vieglo alkoholisko dzērienu tirgus segmentā jau vairākus gadus stabili pārsniedz 40 %, savukārt tieši sidra dzērienu tirgus segmentā AS ”Latvijas balzams” tirgus daļa veido 53%,” atzīmē Rolands Gulbis. "Tirgus pētījumi liecina, ka Latvijā patērētāji arvien vairāk izvēlas vieglus, atsvaidzinošus dzērienus ar zemu alkohola līmeni. Izstrādājot jauno dzērienu, ņēmām vērā šo tendenci, piedāvājot patērētājam tieši to, ko viņš vēlas.”

Lucky Dod Light” sidriem ir raksturīga viegla un pilnīga augļu garša ar atsvaidzinošu pēcgaršas buķeti, kas panākta, pievienojot sidram zemeņu, upeņu, ābolu vai ķiršu sulu. Salīdzinājumā ar citiem Latvijā nopērkamajiem sidriem, tam ir tikai 4% alkohola, tāpēc būs kā radīts vieglu atspirdzinošo alkoholisko dzērienu cienītājiem.

Patērētājiem Latvijā šobrīd ir pieejami trīs ”Lucky Dog Light” sidru veidi: ”Lucky Dog Light” ar ķiršu/šokolādes garšu, ”Lucky Dog Light” ar zemeņu garšu un ”Lucky Dog Light” ar pomelo/kanēļa garšu. Turklāt sidri ar kiršu/šokolādes un pomelo/kanēļa garšu ir īpaši unikāli, jo šādu garšas buķetes salikumu vēl neviens sidru ražotājs līdz šim nav piedāvājis.
Plānots, ka jau tuvākajā laikā jaunos sidru veidus varēs nobaudīt arī Somijā un Zviedrijā.

Par a/s "Latvijas balzams"

AS “Latvijas balzams” ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus, no kuriem gandrīz 53% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu. AS “Latvijas balzams” vadošais akcionārs “S.P.I. Distilleries. B.V.”, kam pieder 88.05% akciju, ir “S.P.I. Group” meitas uzņēmums.

 

Pēdējo gadu laikā AS “Latvijas balzams” kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem valstī, ievērojami palielinājusi vieglo alkoholisko dzērienu ražošanu un “S.P.I. Group” eksporta pasūtījumu izpildi. 2006.gadā uzņēmuma kopējais eksportētās produkcijas apjoms sasniedza 31,4 miljonus latu, kas ir par 26% vairāk nekā 2005.gadā. AS „Latvijas balzams” savu produkciju eksportē uz 26 valstīm, bet pildot „S.P.I. Goup” pasūtījumus, vairāk nekā uz 120 valstīm visā pasaulē.

 

AS “Latvijas balzams” apgrozījums pēc neauditētiem datiem 2007. gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 48.7 miljonus latu, kas ir par 27.3% vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajā pusgadā. Uzņēmuma peļņa 2007.gada pirmajā pusē bijusi 1 494 tūkstoši latu, kas ir par 102 % vairāk nekā 2006.gada attiecīgajā periodā.

 

 

Papildus informācija:

Lelde Sāre, sabiedrisko attiecību konsultante

Tel. 67814136, 27025069, e-pasts: lelde.sare@sab.lv

Aiga Aizpuriete, sabiedrisko attiecību speciāliste

Tel. 67081295, 29490982, e-pasts: aiga.aizpuriete@lb.lv

 

Pielikumi