Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Moda Kapitāls auditētais 2010. gada pārskats
Emitents Moda Kapitāls AS (4851000005KJBMF7KD02)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-04-29 16:39:34
Versijas komentārs
Teksts

AS "Moda Kapitāls" iesniedz auditēto 2010.gada pārskatu.

Papildus informējam par sekojošo: 

Neauditētajā gada pārskatā , kas tika sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienībā pieņemtajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem, neto peļņa bija 22 755 LVL. Auditētā gada pārskatā , kas sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienībā pieņemtajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem, neto peļņa par 2010.gadu ir 37 036 LVL.

Vadība, vēlreiz izvērtējot 2010. gadā paveikto, secināja, ka daudz laika un līdzekļu prasīja to šaubīgo parādu piedziņa, kuru nodrošinājums bija nekustamā īpašuma ķīla.

Neauditētajā gada pārskatā, kas sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienībā pieņemtajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem, netika ņemti vērā ieguldījumu īpašumu tieši attiecināmie izdevumi, kas bija ietverti zaudējumos pārskata periodā. Tā kā Starptautiskajā grāmatvedības standartā Nr.40 „Ieguldījumu īpašums” punktā 21 ir noteikts, ka „Iegādāta ieguldījumu īpašuma izmaksas ir tā iegādes cena un jebkuri tieši attiecināmi izdevumi. Tieši attiecināmi izdevumi ir , piemēram, maksa par juridiskajiem pakalpojumiem, īpašuma nodošanas nodokļi un citas darījuma izmaksas.” .Uz kā pamata tika pieņemts lēmums labot gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienībā pieņemtajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem, un pie ieguldījumu īpašumiem vērtībām tika attiecinātas juridisko pakalpojumu un tiesu darbu izdevumi.

Vadība vēlreiz izvērtējot informāciju, kas saņemta pēc gada beigām, secināja, ka uz 2010. gada beigām tomēr nepastāvēja šaubas par viena ieguldījuma īpašuma iespējamo vērtības zudumu, jo tā esošais nomnieks ir izrādījis vēlmi īpašumu iegādāties. Līdz ar to, revidētajā pārskatā vērtības zudums 5 151 LVL ampērā tika atcelts.

Līdz ar to, izmaiņas Ieguldījumu īpašumos ir par 9 506 LVL. Un ir izveidoti avansi par ieguldījumu īpašumiem 7 609 LVL.

         Guntars Zvīnis
         AS Moda Kapitāls
         Valdes loceklis
 

Pielikumi
Auditets Moda Kapitals gada parskats 2010 IFRS 29.04.2011.pdf (209.73 kB)
Revidenta atzinums AS Moda Kapitals 2010 IFRS.pdf (82.51 kB)