Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta plāno 2008.gada konsolidēto neto apgrozījumu vismaz 60 miljonu latu apjomā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-01-11 14:35:16
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta padomē izskatītais sabiedrības budžets 2008.gadam paredz koncerna konsolidēto neto apgrozījumu ne mazāk kā 60 miljonu latu un tīro peļņu – ne mazāk kā 5,3 miljonu latu apjomā. Plānotais a/s Ventspils nafta konsolidētais neto apgrozījums nākamajam gadam ir par 8 miljoniem latu jeb 15,4% lielāks nekā 2007.gada budžetā iekļautās apgrozījuma prognozes, savukārt tīrā peļņa – par 0,3 miljoniem latu lielāka salīdzinājumā ar 2007.gada budžetā paredzēto peļņu. A/s Ventspils nafta 2008.gada finansiālie rādītāji plānoti, ievērojot piesardzību, kas saistās ar ārēju faktoru potenciālu ietekmi uz atsevišķu koncerna meitas sabiedrību darbību.
A/s Ventspils nafta koncerna uzņēmumi 2008.gadā turpinās darboties šādos galvenajos biznesa virzienos: naftas un naftas produktu pieņemšana, pārkraušana un uzglabāšana (SIA Ventspils nafta termināls); naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem (SIA LatRosTrans); poligrāfija (a/s Preses nams); jūras kravu pārvadājumi (asociētā sabiedrība publiskā a/s Latvijas kuģniecība); nekustamo īpašumu attīstīšana un apsaimniekošana (holdingsabiedrība SIA Nekustamie īpašumi VN); izdevējdarbība (SIA Mediju nams). 2008.gadā a/s Ventspils nafta un tās koncerna uzņēmumi saglabās stabilu attīstības un izaugsmes līmeni, strādājot saskaņā ar akcionāru noteiktajiem plāniem un sasniedzot to izvirzītos mērķus.
 

A/s Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls 2008.gadā ciešā kontekstā ar integrēšanos uzņēmuma līdzīpašnieka starptautiskās Vitol Group globālajā struktūrā plāno nodrošināt nepārtrauktu peļņu nesošu attīstību, saglabāt augstu tehnoloģiskā procesa drošību, mazināt nelabvēlīgo savas darbības ietekmi uz apkārtējo vidi, elastīgi reaģēt uz pieprasījuma izmaiņām tirgū, paaugstināt esošo pakalpojumu efektivitāti un ieviest jaunus pakalpojumus, nodrošināt augsti profesionālu vadības sistēmu un nemainīgi augstu pakalpojumu kvalitāti. 2008.gadā SIA Ventspils nafta termināls paredz īstenot vairākus būvniecības investīciju projektus, tajā skaitā notekūdeņu attīrīšanas iekārtu celtniecību, kas nepieciešama izmaksu samazināšanai par rūpniecisko notekūdeņu centralizētu attīrīšanu.
 
2008.gadā tiks turpināta SIA Ventspils nafta termināls struktūras un visas sabiedrības darbības pilnveidošana. Šī projekta ietvaros tiks turpināts darbs arī pie ārpakalpojumu plašākas ieviešanas ražošanas atbalsta procesu nodrošināšanai, piemēram, uzņēmuma ēku un teritorijas uzkopšanas funkcijas plānojot nodot specializētai nekustamā īpašuma apsaimniekošanas sabiedrībai a/s Ventspils nafta koncerna ietvaros. Uzņēmuma pārvalde kopš 2007.gada vidus tiek īstenota sadarbībā ar jauno uzņēmuma kapitāla daļu īpašnieka Vitol Group uzņēmuma Euromin Holdings (Cyprus) Limited pārstāvjiem, ieviešot starptautiski aprobētus labas pārvaldības principus. Šo procesu paredzēts pilnveidot arī 2008.gadā.
 
Cita a/s Ventspils nafta tranzīta jomas sabiedrība naftas un naftas produktu cauruļvadu īpašniece un operatore Latvijas teritorijā SIA LatRosTrans 2008. un turpmākajos gados plāno nodrošināt sniegto pakalpojumu augstu kvalitāti, saglabāt augstu tehnoloģiskā procesa drošību, mazināt savas darbības nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, kā arī labā tehniskā stāvoklī uzturēt visu infrastruktūru, lai nepieciešamības gadījumā varētu operatīvi atjaunot naftas transportēšanu uz Ventspili un Mažeiķiem. Tā kā transportēšanas apjomu un uzņēmuma ienākumus no pašas SIA LatRosTrans neatkarīgu iemeslu dēļ 2008.gadā nav iespējams palielināt, īpaša uzmanība tiks pievērsta izdevumu samazināšanai, lai nodrošinātu pozitīvu naudas plūsmu no saimnieciskās darbības.
 
2007.gadā SIA LatRosTrans ir pabeidzis 2006.gadā iesākto investīciju projektu īstenošanu, tajā skaitā naftas produktu uzskaites mezgla NPS Skrudaliena būvniecību. Tāpat kā 2007.gadā un iepriekš, arī turpmāk liela uzmanība tiks pievērsta pasākumiem, lai nepieļautu vai minimizētu dīzeļdegvielas zudumus no naftas produktu cauruļvada virs normatīvajos aktos un transportēšanas līgumos paredzētā pieļaujamā apjoma.
 
A/s Ventspils nafta meitas sabiedrība Baltijas valstīs lielākais poligrāfijas koncerns a/s Preses nams 2008.gadā plāno būtiskas pārmaiņas, kas pozitīvi ietekmēs uzņēmuma ilgtermiņa attīstības perspektīvas. Uzņēmuma galvenie mērķi 2008.gadam ir: turpināt laikrakstu, žurnālu, grāmatu, etiķešu un lokšņu produkcijas iespiešanu; sekmīgai ražošanas pārvietošanai no telpām Rīgā, Balasta dambī 3, veikt nepieciešamos ražotņu projektēšanas un celtniecības darbus, nodrošinot finanšu resursu efektīvu izmantošanu; jauno ražotņu izveides ietvaros palielināt ražošanas procesu efektivitāti un ražotņu darbības elastības spējas; turpināt ražošanas iekārtu atjaunošanas procesu; izvērtēt jaunu produktu un pakalpojumu ieviešanas iespējas.
 
Paredzams, ka 2008.gada vidū darbu uzsāks jaunā grāmatu ražotne Ropažu pagasta Jāņsilos, kas ļaus ievērojami palielināt grāmatu ražošanas apjomus, sevišķi cietā sējuma segmentā, bet 2008.gada nogalē tiks pabeigta jaunā laikrakstu un žurnālu ražotne starptautiskās lidostas Rīga teritorijā. Lai nodrošinātu jaunās grāmatu ražotnes sekmīgu darbību, īpaša uzmanība tiks pievērsta liela apjoma grāmatu tirāžu pasūtījumu piesaistei no Eiropas Savienības un Krievijas izdevniecībām. Līdz jaunās ražotnes nodošanai ekspluatācijā laikrakstu un žurnālu iespiešana pagaidām turpināsies līdzšinējā tipogrāfijā, kur jau 2007.gada nogalē ir uzstādītas vairākas jaunas iekārtas, kas ļauj paaugstināt sniegto pakalpojumu kvalitāti un samazināt izmaksas, līdz ar to nodrošinot klientiem izdevīgākas cenu politikas ieviešanu.
 
A/s Ventspils nafta kā daudznozaru koncerna centrālās holdingsabiedrības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde grupas uzņēmumos, veicinot koncerna attīstības kopējo vīziju ieviešanu un ieguldījumu vērtības pieaugumu. A/s Ventspils nafta galvenie mērķi šā uzdevuma sasniegšanai 2008. un turpmākajos gados ir: nodrošināt pienācīgu investīciju atdevi akcionāriem, ieviešot augstākā līmeņa vadības risinājumus esošajiem ieguldījumiem un meklējot jaunus; pieņemt darbā un ieinteresēt tajā palikt vadošos speciālistus, kā arī veicināt un nodrošināt nepārtrauktu izglītošanos un attīstību atklātā, profesionālā un radošā darba vidē; veicināt klientu apmierinātību vietējos un pasaules tirgos, piedāvājot augstākās kvalitātes produktus un pakalpojumus, tādējādi paaugstinot gan koncerna uzņēmumu reputācijas līmeni, gan klientu un sadarbības partneru uzticību tiem; nodrošināt uzņēmumu nepārtrauktu darbību, pamatojoties uz augstākajiem pasaules līmeņa standartiem vides, veselības aizsardzības, kvalitātes un drošības jomā.
 
2008.gadā a/s Ventspils nafta plāno turpināt pilnveidot korporatīvās pārvaldības sistēmu, veicinot koncerna kopējo vērtību ieviešanu, stingri atbalstot starptautisko grāmatvedības standartu ievērošanu koncerna uzņēmumos, paplašinot un pilnveidojot iekšējā audita darbību, uzlabojot investoru attiecības un stiprinot sociāli atbildīgas sabiedrības reputāciju, kas sekmēs koncerna ilgtspējīgu attīstību.
 
Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk a/s Ventspils nafta aktīvi iesaistīsies atbildīgas sabiedriskās dzīves veidošanā, atbalstot dažādas sociālās aktivitātes un veidojot mērķtiecīgu un rūpīgu sponsorēšanas un labdarības politiku. Sabiedrības politika pamatā ir vērsta divos virzienos: valsts nozīmes sporta un kultūras pasākumu un objektu atbalstam, kā arī Ventspils un visa Kurzemes reģiona lokālu sporta, kultūras un izglītības iestāžu attīstībai.
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
 
 
 
 
 
Pielikumi