Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta termināļa pārkraušanas apjoms 2007.gadā pieaug par vairāk nekā 133%
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-01-15 10:39:55
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrības SIA Ventspils nafta termināls darbības rezultāti 2007.gadā, kad par uzņēmuma līdzīpašnieku kļuva starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group uzņēmums, ir vairāk nekā dubultojušies, kravu pārkraušanas apjomam pirmoreiz kopš 2003.gada atkal pārsniedzot 10 miljonus tonnu. Salīdzinājumā ar 2006.gadu SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas apjoms pērn palielinājies par 133,3%, sasniedzot 13,3 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, kas terminālim piegādāti pa dzelzceļu, jūru un dīzeļdegvielas cauruļvadu.
 
Visjūtamāk 2007.gadā pieaudzis pārkrautās dīzeļdegvielas apjoms, SIA Ventspils nafta termināls veiksmīgi atsākot tās pieņemšanu arī pa naftas produktu cauruļvadu. Pa dzelzceļu un cauruļvadu piegādātās dīzeļdegvielas pārkraušanas apjoms terminālī 2007.gadā sasniedzis 9,5 miljonus tonnu, un tas ir par 7,4 miljoniem tonnu vairāk nekā 2006.gadā.
 
Būtiski – par 0,6 miljoniem tonnu – salīdzinājumā ar 2006.gadu palielinājies arī pa jūru piegādāto kravu apjoms, 2007.gadā sasniedzot jau 1,8 miljonus tonnu. Lielākais īpatsvars no jūras pārkrauto kravu struktūrā ir naftai – 1 miljons tonnu. SIA Ventspils nafta termināls 2007.gadā pārkrauti arī 1,7 miljoni tonnu dažādu marku autobenzīna.
 
„Līdz ar Vitol ienākšanu mūsu terminālim parādījusies jauna elpa – veiksmīgas izaugsmes perspektīvas un attīstības iespējas saskaņā ar vislabākajiem Rietumu prakses principiem, kas reāli aprobēti Vitol starptautiskajā darbībā gandrīz visā pasaulē. Un mēs jau praktiski redzam, ka uzņēmuma darbība uzlabojas,“ uzsver SIA Ventspils nafta termināls valdes loceklis ģenerāldirektors Rolands Kalniņš.
 
2007.gada decembrī SIA Ventspils nafta termināls pārkrāva 1,1 miljonu tonnu naftas un naftas produktu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7715912;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
 
Pielikumi