Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Latvijas kuģniecība" saņem septīto jaunbūvēto tankkuģi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-06-05 12:02:18
Versijas komentārs
Teksts
Šodien, 2007. gada 5. jūnijā, Horvātijas kuģu būves rūpnīcā „3.Maj” norisinās septītā no kopumā četrpadsmit akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība pasūtīto tankkuģu jaunbūvju svinīga ekspluatācijā nodošanas-saņemšanas ceremonija.
Vārdā Ugāle nosauktais tankkuģis ir piektā no desmit LK jaunbūvēm, kas pasūtīta Horvātijas kuģu būvētavā „3.Maj”. Par jaunā tankkuģa krustmāti šā gada 9. februārī kļuva Ventspils attīstības aģentūras direktore un Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes lektore Lilita Seimuškāne.
Latvijas kuģniecības Horvātijas kuģu būvētavā „3.Maj” pasūtīto naftas un ķīmisko produktu pārvadāšanai paredzēto dubultā korpusa tankkuģu kravnesība ir 51.7 tūkstoši tonnas. Pateicoties šo kuģu universālajam tipam, tos iespējams izmantot dažādos pasaules reģionos - tai skaitā Ziemeļeiropas rietumu daļā, Amerikā, Vidusjūrā, kā arī Krievijas kravu pārvadājumos - galvenokārt no Baltijas un Melnās jūras ostām.
Tankkuģu flotes atjaunošanas programmas realizācijas procesā būvētos kuģus akciju sabiedrība Latvijas kuģniecība nosauc Latvijas pilsētu un novadu vārdos. Tā pirmajām 4 tankkuģu jaunbūvēm, kas saņemtas no Horvātijas kuģu būvētavas „3. Maj”, tika doti vārdi Ance, Jūrkale, Puze un Tārgale.
Pašlaik a/s Latvijas kuģniecība flotē ietilpst 30 tankkuģu, 2 gāzvedējkuģi, 5 refrižeratorkuģi un 1 sauskravu kuģis, kā arī trīs laika nomā paņemti citiem īpašniekiem piederoši tankkuģi „Blue Star”, „Green Star” un „Maria M”.
 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska ,
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi