Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Sadales tīkls" iesniedz tarifu projektu sadales tarifu samazināšanai
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-10-11 09:19:20
Versijas komentārs
Teksts

AS "Sadales tīkls" 10.oktobrī ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz sadales pakalpojuma tarifa samazinājumu vidēji par 5,5% (izmaksu samazinājums mainīgajā tarifa komponentē veido 8%). Sadales pakalpojumu tarifu izmaiņas ir jāapstiprina Sabiedrisko pakalpojuma regulēšanas komisijai. Plānots, ka sadales pakalpojumu tarifu izmaiņas spēkā varētu stāties ar 2020.gada 1.janvāri.

Tarifu izmaiņas ir saistītas gan arī AS "Sadales tīkls" veiktajām aktivitātēm darbības efektivitātes paaugstināšanai, gan ar grozījumiem sadales tarifu aprēķināšanas metodikā. Grozījumi sadales tarifu aprēķināšanas metodikā paredz ieviest stimulējošo ieņēmumu griestu regulācijas metodi, kas ļauj sadales tarifus noteikt 5 gadu periodam, vienlaikus ieviešot regulatīvo kontu. Šāda tarifu regulācijas metodika gan veido stimulus mazināt pakalpojuma izmaksas, gan nodrošina pakalpojuma izmaksu atgūšanu.

Zemāku sadales tarifu noteikšanu nodrošina arī AS "Sadales tīkls" veiktā vērienīgā darbības efektivitātes paaugstināšanas programma, kuras ietvaros tiek veikta procesu pilnveidošana, personāla, transportlīdzekļu un bāzu skaita samazināšana.

AS "Sadales tīkls" ir AS "Latvenergo" meitassabiedrība, kas uztur un attīsta sadales tīklu, nodrošinot elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu, aptverot ar savu pakalpojumu 99% no Latvijas teritorijas. AS "Sadales tīkls" sadales pakalpojuma ieņēmumi 2018.gadā bija 304,4 milj. EUR, EBITDA – 110,1 milj. EUR, aktīvu vērtība - 1 659 milj. EUR. 

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: 
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo
Latvenergo koncerns ir viens no lielākajiem enerģijas tirgotājiem Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. AS "Latvenergo" vairākus gadus ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's AS "Latvenergo" ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, dabasgāzes tirdzniecība) un meitassabiedrības - AS "Latvijas elektriskie tīkli" (pārvades aktīvu noma), AS "Sadales tīkls" (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecība Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas un dabazgāzes tirdzniecība Lietuvā), AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA "Liepājas enerģija" (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība Liepājā, elektroenerģijas ražošana). Visas AS "Latvenergo" akcijas pieder valstij un to turētāja ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija.

Pielikumi