Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas balzams” paziņojums par darbību Covid-19 pandēmijas laikā
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-05-14 17:18:33
Versijas komentārs
Teksts

Baltijā vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” arī Covid-19 pandēmijas laikā ir turpinājis ražotņu darbību, nodrošinot produkciju gan pašmāju tirgum Latvijā, gan Baltijas reģionam kopumā, kā arī eksporta tirgiem pasaulē. Papildus “Latvijas balzams” šajā laikā ir uzsācis jauna produktu segmenta apguvi, sākot ražot roku un virsmu dezinfekcijas līdzekli “Virudes”, tādejādi samazinot ārkārtējās situācijas negatīvo ietekmi uz uzņēmuma kopējo darbību.

Lai minimizētu pandēmijas ietekmi, AS “Latvijas balzams” vadība ir operatīvi veikusi vairākus pasākumus ar mērķi īstenot izmaksu samazinājumu, kā arī pielāgojusi piegādes ķēdi  jaunajai situācijai. Šobrīd  ir grūti izvērtēt pandēmijas ietekmes apmērus – tie būs atkarīgi no ierobežojumu termiņiem dažādās valstīs, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka efekts uz 2020. gada rezultātiem būs būtisks.

“Samazinoties pasūtījumiem no mūsu lielākajiem tirgiem – ASV, Kanādas, Itālijas, Spānijas, Portugāles un Lielbritānijas, kuras ir smagi skārusi Covid-19 vīrusa epidēmija, ievērojama daļa no eksporta pasūtījumiem ir atcelta vai pārcelta,” informē AS “Latvijas balzams” valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns. “Mūsu ražotņu darbības princips ir produkcijas ražošana konkrētiem pasūtījumiem, savukārt darbinieku skaits tiek pielāgots, lai nodrošinātu prognozējamo pasūtījumu apjomu ražošanu. Ņemot vērā eksporta pasūtījumu kritumu,  daļai no ražošanas un ražošanas atbalsta darbiniekiem tika noteikta dīkstāve. Dīkstāvē esošajiem darbiniekiem nodrošinām atbilstošu atalgojumu, izmantojot valsts sniegtās dīkstāves pabalsta piešķiršanas iespējas. Ja situācija būtiski neuzlabosies, līdzīgas dīkstāves nav izslēgtas arī turpmākajos periodos,” komentē Intars Geidāns.

Uzņēmums informē, ka  AS “Latvijas balzams” darbinieku skaits nav būtiski mainījies un svārstības darbinieku skaitā ir 5% robežās. Ražotnes darbinieki turpina darbu, ievērojot paaugstinātas piesardzības pasākumus, savukārt aptuveni 80% biroju darbinieku strādā attālināti.

“Mūsu mērķi šim gadam nav mainīti, taču mēs saprotam, ka tos nebūs viegli īstenot. Plānos ir veiktas izmaiņas, lielākā daļa jauno projektu, kuriem nav tūlītējā efekta, pagaidīs savu kārtu nedaudz ilgāk,” norāda Intars Geidāns. “Mūsu prioritāte ir nodrošināt ražošanu un saražot tos produktus, kas šobrīd ir nepieciešami tirgū. Tam mums ir visas vajadzīgās izejvielas, darbinieki un resursi,” noslēdz Intars Geidāns.

Akciju sabiedrība “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā produkcija pieejama 180 pasaules valstīs, kā arī uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Kopš 2015. gada uzņēmums ir daļa no “Amber Beverage Group”.

 

 

AS “Latvijas balzams”

Valdes priekšsēdētājs

Intars Geidāns

Pielikumi