Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ELKO Grupa paziņo par ievērojamu peļņas pieaugumu, sasniedzot 21,8 miljonu ASV dolāru 2015. gadā
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-03-21 16:59:17
Versijas komentārs
Teksts

ELKO Grupa, viens no lielākajiem IT produktu vairumtirgotājiem un IT risinājumu un servisa izplatītājiem Austrumeiropā, ir paziņojis 2015. gada neauditētos finanšu rezultātus. Neskatoties uz saspringtiem tirgus apstākļiem, ELKO Grupa izdevies saglabāt pārdošanas apjomu iepriekšējā gada līmenī un palielināt neto peļņu līdz 21,8 miljoniem ASV dolāru, kas tiek uzskatīts par lielisku rezultātu, salīdzinot ar 2014. gada zaudējumiem, ko izraisīja valūtas svārstības un vispārējā ekonomiskā situācija NVS reģionā.

Ekonomiskā situācija nozīmīgos tirgos – NVS valstīs joprojām ir nelabvēlīga un IT nozares tirgus apjoms attiecīgajā reģionā ir ievērojami samazinājies. Tomēr, apsteidzot vispārējo negatīvo tendenci NVS reģionā, kā arī ievērojami palielinot darbību Centrālajā un Austrumeiropas reģionā, ELKO Grupa izdevās sasniegt teju līdzīgus apgrozījuma rādītājus kā iepriekšējā gadā, attiecīgi 1 252 miljoni ASV dolāri (1 139 milj. EUR)*, salīdzinot ar 1 292 miljoniem ASV dolāru (973 milj. EUR)** 2014. gadā. Piemērojot stingrāku riska pārvaldības politiku un uzlabojot izmaksu vadību, neto peļņa pieauga līdz 21,8 miljoniem ASV dolāru (19,6 milj. EUR)*, salīdzinot ar 7,1 miljonu ASV dolāru (5,4 milj. EUR)** zaudējumiem 2014. gadā.

 "Dēļ mainīgās situācijas NVS reģionā, kas veido ievērojamu daļu no ELKO Grupa biznesa, un to, ka NVS reģionā nebija gaidāma pozitīva attīstība, 2015. gada sākumā mēs bijām piesardzīgi un paredzējām 9% kopējā apgrozījuma kritumu un 10 miljonu ASV dolāru peļņu. Taču pārdomāta un pareizi īstenota cenu stratēģija līdz ar stingru riska pārvaldību un pozitīvu izaugsmi citos tirgos, ļāva mums sasniegt daudz augstākus rezultātus. Jau gada vidū budžets tika pārskatīts un peļņas prognoze mainīta, sagaidot vairāk nekā 20 miljonus ASV dolāru, " komentē Svens Dinsdorfs, ELKO Grupa direktors.

Pārskats pa reģioniem

Sakarā ar svārstībām ekonomikā, IT tirgus apjoms NVS reģionā ir samazinājies par 30%, kamēr ELKO Grupa spējusi ievērojami pretoties krituma tempam, apgrozījumam NVS reģionā samazinoties tikai par 14 %, sasniedzot 773 miljonu ASV dolāru. Eiro valūtas kursa samazinājuma dēļ, ELKO Grupa pārdošanas rezultāti Baltijas tirgū samazinājušies par 6 miljoniem ASV dolāru, kas atbilst 6% kritumam, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, taču tas saskan ar kopējā Baltijas IT tirgus tendenci. ELKO Grupa uzrādīja ievērojamu pieaugumu Centrālās un Austrumeiropas reģionā, pārdošanas apjomiem sasniedzot 373 miljonus ASV dolāru, kas veido 33% lielu kāpumu pret iepriekšējo gadu.

2015. gada rezultāti apliecina ELKO Grupa apņemšanos koncentrēties uz nepārtrauktas uzņēmuma darbības uzlabošanu - pilnveidojot plānošanas procedūras, ievērojot stingru iepirkumu politiku un piesardzīgu risku novērtējumu.

2016. gadā ELKO Grupa, pateicoties nesen izveidotajai biznesa divīzijai  ELKO Solutions, turpinās nostiprināt savas zināšanas un pozīcijas IT risinājumu jomā, sniedzot zināšanas un pieredzi dažādu tehnoloģisko risinājumu iegādes un ieviešanas procesos, kā arī turpinot paplašināt savu IT produktu portfeli.

Plānojot 2016. gadu, ELKO Grupa vadība saredz, ka, par spīti izaicinājumiem NVS reģionā, turpinot IT risinājumu biznesa virziena attīstību un sagaidot izaugsmi citos tirgos, varētu sasniegt līdzīgus pārdošanas un neto peļņas rādītājus kā 2015. gadā.

Par ELKO Grupa:

AS ELKO Grupa ir dibināta 1993. gadā un ir viens no lielākajiem IT produktu vairumtirgotājiem un IT risinājumu un pakalpojumu izplatītājiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālajā Āzijā. Divas galvenās ELKO Grupa darbības jomas ir zināšanu sniegšana partneriem par dažādiem tehniskiem IT risinājumiem un pakalpojumiem, kā arī datoru un elektronisko produktu vairumtirdzniecība. ELKO Grupa pārstāv vairāk nekā 120 IT tirgotājus un pārdod viņu preces vairāk nekā 6 500 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integrētājiem un dažādu nozaru uzņēmumiem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 20 000 preču nosaukumos ar pasaules pazīstamākajiem zīmoliem: Acer, Apple, Asus, Dell, HGST, Intel, Kingston, Lenovo, Microsoft, Seagate, Supermicro, Western Digital un citiem. Pašlaik ELKO Grupa nodarbina vairāk nekā 700 cilvēkus. ELKO Grupa pieder vairākām juridiskām personām un investīciju fondam Amber Trust.

Plašāka informācija: elkogroup.com un solutions.elkogroup.com

* Visiem 2015. gada finanšu rādītājiem konvertācija no USD uz EUR veikta pēc 2015. gada vidējā kursa.

** 2014. gada finanšu rādītāji EUR valūtā, saskaņā ar auditēto gada pārskatu.

         Kristīne Saulriete
         AS ELKO Grupa
         Mārketinga un komunikācijas direktore
         Tālr.: + 371 6709 3214
         e-pasts: kristine_saulriete@elkogroup.com
         www.elkogroup.com

Pielikumi