Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ELKO Grupa nerevidēti starpperioda konsolidētie finanšu rezultāti par 2016. gada janvāri-jūniju
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-08-18 16:51:27
Versijas komentārs LABOJUMI: 6. lpp. veikti labojumi Konsolidētajā bilancē Aktīvu sadaļā EUR valūtā uz 30.06.2016. Kopējā aktīvu summa nav mainījusies. 9. lpp. veikti labojumi Konsolidētās naudas plūsmas pārskatā par 2016. gada 6 mēnešiem gan EUR, gan USD valūtā. Naudas un naudas ekvivalenti perioda beigās nav mainījušies.
Teksts

ELKO Grupa noslēdz pusgadu ar 5% apgrozījuma pieaugumu.

ELKO Grupa koncerns gada pirmajos 6 mēnešos, salīdzinot pret attiecīgo periodu iepriekšējā gadā, kāpinājis apgrozījumu par 5%, t.i. 542 miljoni ASV dolāri (485 miljoni eiro), salīdzinot ar 514 miljoniem ASV dolāri (461 miljoni eiro) 2015. gada pirmajā pusgadā. ELKO Grupa izaugsme balstīta neizsīkstošos centienos pilnveidot uzņēmuma pārvaldes procesus, kā arī meklējot un attīstot ienesīgus produktu un pakalpojumu segmentus.

IT industrijas tirgus apjomi NVS reģiona ekonomiskās situācijas ietekmē sarūk. ELKO Grupa apgrozījums NVS reģionā samazinājies par 23%, sasniedzot 238 miljoni ASV dolāri (213 miljoni eiro). Savukārt, Baltijā, neraugoties uz stagnējošo IT nozari, ELKO Grupa izdevies palielināt apgrozījumu par 18%, sasniedzot 49 miljoni ASV dolāri (44 miljoni eiro). Ievērojamu pieaugumu ELKO turpina uzrādīt Centrālajā un Austrumeiropā, ienākumiem palielinoties par 57%, sasniedzot 255 miljonus ASV dolāru (228 miljoni eiro).

Rentabilitāte saglabājas nemainīgi labā līmenī. Bruto peļņa sasniedza 25 miljonus ASV dolāru (23 miljoni eiro), bruto rentabilitāte ~4,7%.

Piesaistot jaunus darbiniekus, administratīvās un pārdošanas izmaksas, atbilstoši budžetam, kāpušas par 1,8 miljoniem ASV dolāru (1,6 miljoni eiro).

Pieaugot Krievijas rubļa finansēšanas un Eiropas banku aizdevumu izmaksām, kā arī augstas ienesības obligāciju emisijas ietekmē, ELKO finansēšanas izmaksas, salīdzinājumā pret iepriekšējo gadu, palielinājušās par 4%.

Gada pirmie 6 mēneši noslēgti ar 4,3 miljoni ASV dolāri (3,9 miljoni eiro) tīro peļņu, kas ir mazāk, salīdzinot ar netipiski augsto rādītāju 2015. gada pirmajā pusgadā, kas sastādīja 8,7 miljoni ASV dolāri (7,8 miljoni eiro).

Koncerna stabilitāti un spēju sekmīgi strādāt izaicinošos tirgus apstākļos apliecina ilggadējo finanšu partneru - Nordea, SEB banka un Swedbank uzticība, pagarinot sindikāta aizdevumu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai un, pievienojoties OP Corporate Bank, kopējais aizdevums tika palielināts, sasniedzot 78 miljonus ASV dolāru (70 miljoni eiro).

Produktu un IT risinājumu portfeļa attīstība

Pēdējā kvartāla laikā noslēgti vairāki būtiski jauni distribūcijas līgumi par produktu un risinājumu izplatīšanu. Kā nozīmīgākie jāmin Lenovo piezīmju datoru un MikroTik fiksēto bezvada risinājumu oficiālā distributora statusa iegūšana Krievijā un Bosch Security Systems apsardzes, drošības un komunikāciju sistēmu izplatīšana Krievijā un Ukrainā.

Par ELKO Grupa:

AS ELKO Grupa ir dibināta 1993. gadā un ir viens no lielākajiem IT produktu vairumtirgotājiem un IT risinājumu un pakalpojumu izplatītājiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālajā Āzijā. ELKO Grupa pārstāv vairāk nekā 120 IT ražotājus un pārdod viņu preces vairāk nekā 6 500 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integrētājiem un dažādu nozaru uzņēmumiem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 20 000 preču nosaukumu ar pasaules pazīstamākajiem zīmoliem: Acer, Apple, Asus, Dell, HGST, Intel, Kingston, Lenovo, Microsoft, Seagate, Supermicro, Western Digital un citiem. Pašlaik ELKO Grupa nodarbina vairāk nekā 700 cilvēkus. ELKO Grupa pieder vairākām juridiskām personām un investīciju fondam Amber Trust.

Plašāka informācija: www.elkogroup.com

         Inese Kalveite
         AS ELKO Grupa
         Mārketinga un komunikācijas direktore
         Tālrunis: + 371 6709 3214
         e-pasts: inese.kalveite@elkogroup.com
         www.elkogroup.com

Pielikumi
ELKO Grupa nerevidets starpperioda konsolidetais parskats Janvaris_Junijs 2016.pdf.pdf (476.53 kB)