Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ELKO ieiet Ziemeļvalstu tirgū, iegādājoties Zviedrijas izplatītāju Gandalf
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-07-05 12:30:23
Versijas komentārs
Teksts

AS ELKO Grupa, Latvijā dibināts IT produktu un risinājumu izplatītājs, šodien paziņoja par 85% akciju iegādi vienā no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā - Gandalf Distribution AB

Ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi izplatīšanā un pārdošanas birojiem Stokholmā, Gēteborgā un Malmē, Gandalf ir ieguvis stipru pozīciju komponenšu un datu glabāšanas risinājumu izplatīšanā Zviedrijā un Ziemeļvalstu reģionā.

“ELKO jau kādu laiku ir meklējis ģeogrāfiskās paplašināšanas iespējas," stāsta Svens Dinsdorfs, ELKO Grupa izpilddirektors. "Gandalf biznesa modelis un darbības struktūra ir ļoti līdzīgi mūsējai, tādēļ esam pārliecināti par šo iegādi. Gandalf komanda ir ļoti motivēta un profesionāla, un mēs jūtamies droši par tālāko integrācijas procesu un izrietošo sinerģiju. Gandalf, kļūstot par ELKO grupas daļu, spēs ievērojami paplašināt savu produktu portfeli un gūt labumu no zināšanu un kompetenču apmaiņas."

Gandalf kļūs par ELKO grupas daļu, taču pagaidām turpinās darboties ar zīmolu Gandalf. Dāvids Nikanders (David Nicander) turpinās darbu kā izpilddirektors un paliks kā mazākuma akcionārs uzņēmumā Gandalf Distribution AB.

“Gandalf jau daudzus gadus veiksmīgi aug kopā ar saviem klientiem un partneriem. Šodien mēs esam veikuši jaunu soli pretī nākamajam izplatīšanas biznesa līmenim. Es personīgi lepojos ar to, ka Gandalf kļūst par ELKO grupas dalībnieku, un visām pozitīvajām iespējām, ko tas dod mums kā uzņēmumam, lai attīstītu un paplašinātu savu biznesu Ziemeļvalstīs," saka Dāvids Nikanders (David Nicander), Gandalf izpilddirektors.

Par Gandalf

Gandalf ir dibināts 1984. gadā Malmē, un šobrīd uzņēmumā strādā 40 darbinieki. Gandalf izplata IT produktus, piemēram, piezīmju datorus, cietos diskus, monitorus, grafiskās kartes, tīkla produktus un komponentes – dīleriem visā Ziemeļvalstu reģionā. Gandalf ir viens no reģiona lielākajiem privātajiem izplatītājiem ar pārstāvniecībām Stokholmā, Gēteborgā un Malmē. Gandalf nesen noslēdza savu finanšu gadu ar SEK 674 miljonu (USD 76,5 miljoni) apgrozījumu.

Plašāka informācija: www.gandalf.se

Par ELKO

AS ELKO Grupa ir viens no lielākajiem IT produktu un risinājumu izplatītājiem. Pārstāvot 160 IT ražotājus, ELKO piedāvā plašu produktu klāstu un sniedz pakalpojumus vairāk nekā 7 000 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integratoriem un dažādu nozaru uzņēmumiem 24 valstīs Eiropā un Centrālajā Āzijā. Koncerna apgrozījums 2016. gadā sasniedza 1 460 milj. ASV dolāru.

Plašāka informācija:

www.elkogroup.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/elko-group

Facebook: https://www.facebook.com/elkogroup/

Twitter: @ELKO_Group

Attēla apraksts: Egons Mednis, ELKO Grupa prezidents un David Nickander, Gandalf izpilddirektors paraksta vienošanos par apvienošanos

         Inese Kalveite
         Mārketinga un komunikācijas direktore
         ELKO Grupa AS
         +371 6709 3214
         inese.kalveite@elkogroup.com
         
         David Nicander
         Izpilddirektors
         Gandalf Distribution AB
         +46 70 185 60 00
         david.nicander@gandalf.se

Pielikumi
ELKO_Gandalf-4.jpg (1083.86 kB)
ELKO_Gandalf-5.jpg (2452.46 kB)