Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Uzņēmums ELKO noslēdzis darījumu par tirdzniecības nama Absolut iegādi
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-07-20 14:36:49
Versijas komentārs
Teksts

Starptautiskais IT produktu izplatītājs ELKO Grupa noslēdzis darījumu par Krievijas lielākā sadzīves tehnikas un elektronikas izplatītāja tirdzniecības nama Absolut 100% daļu iegādi.

Vienošanās noslēgšana starp abiem uzņēmumiem ļaus aptvert plašu klientu loku, piedāvājot viņiem pieeju ne tikai IT produktiem, bet arī sadzīves tehnikai un elektronikai.

Abpusējā sadarbībā abi uzņēmumi saskata izdevību palielināt konkurētspēju un uzlabot profesionālo zināšanu līmeni. Uzņēmuma eksperti paredz ienākumu potenciāla palielināšanos Krievijas tirgū. Apvienošanās ļaus optimizēt izdevumus un sniegs papildu iespējas gan pašiem uzņēmumiem, gan arī to partneriem.

“Uzņēmuma Absolut pievienošanās ELKO Grupa ļaus piedāvāt klientiem plašāku preču sortimentu un kvalitatīvāku servisu. Papildus profesionālai un ļoti pieredzējušai komandai mēs esam saņēmuši arī lojālus klientus un piegādātājus, ar kuriem sadarboties ir jebkura izplatītāja sapnis,” atzīmēja ELKO Grupa izpilddirektors Svens Dinsdorfs.

Apvienoto struktūru Krievijā vadīs Oļegs Gusakovs, kurš tirdzniecības namā Absolut nostrādājis aptuveni 20 gadus un šajā laikā veicis garo ceļu no iepirkumu menedžera amata līdz ģenerāldirektora postenim. Fakts, ka uzņēmuma vadībā ir darbinieki ar pieredzi darbā Absolut, ļaus veikt ātru abu uzņēmumu integrāciju. Apvienotās komandas komercdaļu vadīs ELKO Krievija komercdirektors Aleksandrs Aleksejevs.

Ņemot vērā jaunākās tirgus attīstības tendences (lietu internets, risinājumi viedajai mājai, robežu nojaukšana starp mājas elektroniku un IT tehniku), ELKO Grupa un Absolut plāno radīt precedentu tādām partnerattiecībām, kas būs ne tikai pamanāmas tirgū, bet arī sniegs klientiem iespēju konsolidēt savus pirkumus un samazināt tēriņus.

“Uzņēmuma Absolut iegāde mainīs mūsu imidžu Krievijas biznesā,” apstiprina ELKO Grupa prezidents un akcionārs Egons Mednis. “Pēdējo gadu laikā mēs pamatā attīstījām biznesu Eiropas valstīs. Tikai dažu pēdējo gadu laikā tika iegādāti Apple firmas veikali Apple Premium Service Čehijā, servisa centri Slovākijā iegādājāmies arī izplatītāju Zviedrijā Gandalf Distribution un sākām attīstīt biznesu Polijā. Taču tas nenozīmē, ka Krievijā mēs stāvējām uz vietas. Pēdējo gadu laikā ieguvām vairākus ļoti izdevīgus līgumus, kas, neraugoties uz vispārējo tirgus kritumu, palīdzēja palielināt biznesa apmērus Krievijā. Tirdzniecības nama Absolut iegāde ļauj mums veikt izrāvienu. Tagad mēs klientiem varam piedāvāt visu: no servera un klēpjdatora līdz ledusskapim un tējkannai.”

Abiem uzņēmumiem ir bagātīga darba pieredze šajā tirgū. Uzņēmumi ir plaši pazīstami Krievijas teritorijā un sadarbojas ar vairāk nekā 3000 partneru.

 

Par uzņēmumu ELKO

ELKO Grupa ir viens no lielākajiem šī reģiona izplatītājiem un pārstāv 210 IТ ražotājus un piedāvā plašu izstrādājumu spektru, risinājumu un servisu vairāk nekā 7700 partneriem 31 Eiropas un Vidusāzijas valstī.

Uzņēmums dibināts 1993. gadā Rīgā. ELKO Grupa sadarbojas ar pasaules vadošajiem IT produktu ražotājiem. Starp tiem ir: Microsoft, AMD, Intel, Apple, HP, Acer, Huawei, Samsung utt. 2017. gadā uzņēmuma kopējie ieņēmumi pārsniedza 1,5 miljardus dolāru.

Uzņēmuma struktūrvienība Krievijā tika atklāta 1995. gadā. Krievijā darbojas trīs biroji Maskavā, Krasnojarskā un Sanktpēterburgā un noliktavas: Maskavā un Sanktpēterburgā. Uzņēmuma izveidoto loģistikas tīklu nodrošina četri transporta un pārkraušanas mezgli: Helsinki, Dubaija, Roterdama un Amsterdama. Šobrīd uzņēmumā strādā vairāk nekā 700 cilvēku.

Mūsu partneri ir lielākie Krievijas tirgus dalībnieki. To vidū ir arī federālā un reģionālā mēroga mazumtirdzniecības uzņēmumi: M.Video, Eldorado, DNS, Svjaznoi, Jevrosetj, Mediamarket, Tehnopark, RBT, KEJ un citi. Turklāt partneru vidū ir arī Krievijas lielākie integratori un datoru un serveru montētāji: Akvariaus, Depo, Ramek utt., tajā skaitā arī tūkstošiem tālākpārdevēju, kas izvietoti visā valstī.  

 

Par tirdzniecības namu Absolut

TN Absolut izveidots 1990. gadā, un tas kļuva par vienu no Krievijas pirmajiem sadzīves tehnikas vairumtirgotājiem. Pa šo laiku piegāžu ģeogrāfija paplašinājusies pa visu KF teritoriju, un saskaņā ar žurnāla Forbes datiem uzņēmums reitingā “200 lielākie Krievijas privātie uzņēmumi” ieņēma 191. vietu. Uzņēmuma produktu portfelis ietver LG, Samsung, Sony, Bosch, Electrolux, Philips, Ariston un vēl 319 pasaules ražotāju sadzīves tehniku.

Uzņēmuma rīcībā ir sava A klases noliktava ar darba laiku visu diennakti un 32 000 m2 platību, kā arī dažādu kravnesības klašu automobiļu parks. TN Absolut partneru bāze ietver vairāk nekā 1000 pastāvīgo klientu un lielāko federāla mēroga tīklu.

 

Papildu informācija:

www.elko.ru

Facebook: www.facebook.com/ELKO.Russia

Twitter: @ELKO_Group

Pielikumi