Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka pieņem lēmumu izmantot valsts atbalsta programmu
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-10 09:31:31
Versijas komentārs
Teksts

 Informācija presei

2008.gada 9.novembrī

 Parex banka pieņem lēmumu izmantot valsts atbalsta programmu

 Mēs izsakām gandarījumu par Latvijas valdības šīs dienas pieņemto lēmumu arī Latvijā iedzīvināt Eiropas Savienības valstu vadītāju pieņemtos principus par valsts atbalsta sniegšanu finanšu sektoram globālās finanšu krīzes kontekstā. Valdības programma finanšu institūciju atbalstam nav unikāla. Līdzīgas valsts atbalsta programmas bija pieņemtas vairumā Eiropas Savienības valstu, tajā skaitā, Zviedrijā, kuras bankām pieder 46% Latvijas banku sistēmas kopējie banku aktīvi, Vācijā, Lielbritānijā, Ungārijā un citās valstīs.

 Parex banka ir lielākā Latvijas banka ar vietējo kapitālu, un valdība šodien apstiprināja noteikumus, uz kādiem tiks sniegta palīdzība bankai. Izmantojot šo mehānismu, Parex banka saņēma valsts garantijas par bankas saistībām, kas novērš iespējamās šaubas bankai piesaistīt finansējumu pasaules finanšu tirgū, un veicina bankas likviditātes saglabāšanu augstā līmenī.

 Valsts atbalsts tiek piešķirts uz komerciāliem noteikumiem, kas nozīmē, ka bankas akcionāri uzņemas sev noteiktas saistības valsts priekšā. Saskaņā ar līguma noteikumiem starp banku un valdību, valstij tiek pārdots 51% Parex bankas akciju ar tiesībām esošajiem akcionāriem tās atpirkt.

 „Mēs lieliski apzināmies gan savas, gan arī valsts rīcības pareizību. Tagadējais sadarbības modelis palīdz mūsu klientiem, akcionāriem un menedžmentam. Mūsu klienti, kas uzticējuši savus naudas līdzekļus bankai, arī šajā reizē atbalstīs vadības lēmumu, jo pēdējo 20 savu pastāvēšanas gadu laikā Parex ne vienu reizi vien ir pierādījis savu pieņemto lēmumu savlaicīgumu,” saka Parex bankas padomes priekšsēdētājs Guntars Grīnbergs.

 Papildus informācija:

Viktors Zaķis

Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists

Tālrunis: 67010141 vai 29476754

e-pasts: viktors.zakis@parex.lv

Pielikumi