Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Holdings obligāciju piedāvājumā piesaista 10,5 miljonus eiro
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-06-19 17:51:25
Versijas komentārs Papildināts ar obligāciju galīgajiem noteikumiem pielikumā
Teksts

Storent Holdings, Latvijā vadošais un viens no lielākajiem būvniecības tehnikas nomas uzņēmumiem Baltijā, paziņo, ka obligāciju publiskā piedāvājuma laikā uzņēmums ir piesaistīijis 10 500 000 eiro ar 11% likmi.

Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis: "Piesaistītais finansējums ļaus mums turpināt izaugsmi, kā arī pārfinansēt pašreizējās saistības. Esmu gandarīts, ka uz obligācijām kopumā parakstījās gandrīz 1000 investoru, no kuriem lielākā daļa ir privātie investori un kuri tagad kļūs par daļu no Storent attīstības."

"Vēlos pateikties arī obligāciju turētājiem, kas ir bijuši kopā ar mums daudzus gadus un izvēlējās apmainīt iepriekšējās obligācijas pret jaunajām. Savukārt lielākā vilšanās bija tā, ka neviens no Baltijas institucionālajiem investoriem neizlēma atbalstīt vietēju, ambiciozu uzņēmumu. Rodas iespaids, ka institucionālie investori labprātāk investē ārzemēs," piebilda Pavlovs.

Storent Holdings jauno obligāciju dzēšanas termiņš ir 2025. gada 21. decembris. Procentu likme tika noteikta izsolē, un visi investori saņems obligācijas ar 11% likmi.

Parakstīšanas laikā Storent Investments obligāciju īpašniekiem (obligācijas ar dzēšanas termiņu 2023. gada 19. oktobris) tika piedāvāts tās apmainīt pret Storent Holdings obligācijām. 66% no obligāciju īpašniekiem apmainīja savas parādzīmes.

Norēķini par obligācijām plānoti 21. jūnijā. Nasdaq Riga ir pieņēmusi lēmumu 26. jūnijā iekļaut obligācijas Baltijas obligāciju sarakstā. Ieguldītāji, kuri izvēlējās apmainīt savas Storent Investments obligācijas, 0,5% komisijas maksu un uzkrātos procentu maksājumus saņems ne vēlāk kā 5. jūlijā.

Storent Holdings vadība ir apstiprinājusi galīgos noteikumus ar koriģēto emisijas apjomu un kupona likmi. Latvijas Bankā reģistrētais SIA Storent Holdings obligāciju emisijas pamatprospekts ļauj uzņēmumam piesaistīt līdz 15 miljoniem eiro, līdz ar to uzņēmums tuvākajos mēnešos plāno emitēt papildu obligācijas.

Storent Holdings pateicas investoriem par lielo interesi iegādāties uzņēmuma obligācijas un tos, kuri tehnisku iemeslu dēļ nepaspēja parakstīties uz obligācijam, lūdz sazināties ar uzņēmumu.

 

Papildu informācijai:

Baiba Onkele

Storent Holdings finanšu direktore

baiba.onkele@storent.com

www.storent.com 

 

Par Storent: 

Storent tika dibināts 2008. gadā ar mērķi izveidot efektīvu celtniecības tehnikas nomas uzņēmumu. Tas ir lielākais būviekārtu nomas uzņēmums Latvijā, un tam ir viena no lielākajām tirgus daļām arī Igaunijā un Lietuvā, kā arī izvērsta darbība Somijā un Zviedrijā. Šobrīd Storent pārvalda 26 nomas noliktavas.

Pielikumi
2023.06.19. Issue Specific Summary LV ID 865472.pdf (203.39 kB)
2023.06.19. Updated Final Terms Storent Holdings SIA EN ID 866252.pdf (270.91 kB)