Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Moody’s saglabā AS “Latvijas Krājbanka” īstermiņa noguldījumu reitingu, maina ilgtermiņa reitinga nākotnes perspektīvas
Emitents Latvijas Krājbanka, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-14 12:39:24
Versijas komentārs
Teksts

Kredītreitingu aģentūra „Moody’s Investors Service” mainījusi AS “Latvijas Krājbanka” (turpmāk – Latvijas Krājbanka) finansiālās stabilitātes reitinga D- un Ba2 ilgtermiņa noguldījumu reitinga nākotnes perspektīvas no stabilām uz negatīvām. Bankas „Not Prime” īstermiņa noguldījumu reitings apstiprināts līdzšinējā līmenī.

Moody’s atzīst, ka Latvijas Krājbanku  balsta lielā  depozītu  bāze, kas uz 2008. gada septembra beigām veidoja  92% no bankas kopējiem finanšu līdzekļiem. Rezultātā Latvijas Krājbankas likviditātes profils nav pakļauts riskam nespēt segt parādus tuvākajā laikā.

Reitingu aģentūra norāda, ka Latvijas Krājbankas finansiālās stabilitātes un noguldījumu reitingu pazemināšanos varētu iespaidot tās aktīvu kvalitātes vājināšanās vai bankas likviditātes profila nospriegošanās, ko radītu tirgus apstākļi Latvijas banku sektorā.

 

Kristīne Ozolniece
AS “Latvijas Krājbanka”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67068031
Mob.: 25912461
E-pasts: kristine.ozolniece@lkb.lv

Pielikumi