Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s „Latvijas kuģniecība” saņem jauno tankkuģi „Ainaži”
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-18 11:57:01
Versijas komentārs
Teksts

Šā gada 18. novembrī, Latvijas Republikas dibināšanas 90. gadadienā, a/s „Latvijas kuģniecība” Horvātijas kuģubūves rūpnīcā „3. Maj” ir saņēmusi jauno tankkuģi „Ainaži”, tādējādi sekmīgi pabeidzot tankkuģu flotes atjaunošanas programmas pirmo posmu. Programmas ietvaros a/s „Latvijas kuģniecība” flote ir papildināta ar 14 jauniem moderniem dubultā korpusa tankkuģiem, kā rezultātā pēdējo trīs gadu laikā būtiski - no 18.1 līdz 10.3 gadiem - samazinājies tankkuģu flotes vidējais vecums.


Tankkuģa „Ainaži” vārda došanas un ūdenī nolaišanas ceremonija, klātesot Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram, norisinājās šā gada 5. septembrī. Kuģa krustmātes godpilnos pienākumus uzņēmās Ainažu jūrskolas muzeja direktore Iveta Erdmane.

Vērienīgā tankkuģu flotes atjaunošanas programma ir sākta 2004. gadā, parakstot līgumus ar Horvātijas kuģubūves rūpnīcu „3. Maj” par desmit tankkuģu un Korejas kuģubūves rūpnīcu „Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd.” par četru tankkuģu būvi. Visi pasūtītie kuģi ir saņemti laika posmā no 2006. gada līdz 2008. gadam, un to tehniskie parametri atbilst Eiropas Savienības un starptautisko konvenciju kuģošanas drošības jomā prasībām.

„Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd” un „3.Maj” būvētie dubultā korpusa tankkuģi savu darbību koncentrē tieši naftas produktu - mazuta, dīzeļdegvielas un benzīna pārvadājumu jomā, papildu minētajiem kravu veidiem tie ir nodarbināti arī augu eļļu un vieglo ķīmisko kravu pārvadājumos. Pateicoties kuģu universālajam tipam, to darbības reģions aptver visu pasauli – Tālos Austrumus, Ameriku, Indijas okeāna reģionu, Ziemeļeiropas rietumu daļu, Vidusjūru, Baltijas un Melno jūru.

Tankkuģu flotes atjaunošanas programmas īstenošana notiek saskaņā ar a/s „Latvijas kuģniecība” attīstības stratēģiju līdz 2015. gadam. Stratēģijā galvenais uzsvars likts uz tankkuģu flotes atjaunošanu, veidojot jaunāku un ekonomiski izdevīgāku floti. Vienlaikus uzmanība tiek pievērsta vides aizsardzības standartu uzlabošanai, paaugstinot energoresursu izmantošanas efektivitāti un mazinot kuģu ietekmes risku uz apkārtējo vidi.

Saskaņā ar a/s „Latvijas kuģniecība” ilgtermiņa attīstības plāniem 2007. gada beigās ir parakstīti līgumi ar Korejas kuģu būves rūpnīcu „Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd.” par vēl četru vidēja izmēra tankkuģu būvi. Šos kuģus plānots saņemt laika posmā no 2011. līdz 2012. gadam.

2008. gada 18. novembrī akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpst 37 kuģi: 34 tankkuģi, divi gāzvedējkuģi un viens sauskravu kuģis. Vidēja izmēra tankkuģu segmentā a/s „Latvijas kuģniecība” ierindojas desmit pasaules lielāko kuģu īpašnieku vidū, vienlaicīgi ieņemot līdera pozīcijas Ziemeļeiropas tirgū.


Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska, Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi