Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pirkšanas un pārdošanas līguma izbeigšana saistībā ar Kaleido Privatbank AG plānoto pārdošanu Trusted Novus Bank
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-08-08 17:16:23
Versijas komentārs
Teksts

AS “Citadele banka” (Citadele) paziņo par 2022. gada janvārī ar Trusted Novus Bank (TNB) noslēgtā līguma izbeigšanu par Citadelei piederošās meitas sabiedrības Kaleido Privatbank AG (Kaleido) plānoto pārdošanu.

Kopš līguma parakstīšanas 2022. gada janvārī TNB un Citadele ir strādājušas pie darījuma nosacījumu izpildes, tostarp regulatora atļaujas saņemšanas. No Citadeles neatkarīgu apstākļu dēļ ir kļuvis skaidrs, ka veiksmīga pārdošanas līguma izpilde nav iespējama un abas puses ir vienojušās par tā izbeigšanu.

Kaleido turpina koncentrēties uz savas darbības izaugsmi un, lai turpinātu atbalstīt Šveices meitas sabiedrības izaugsmes un stratēģisko mērķu sasniegšanu, Citadele 2023. gada februārī ir ieguldījusi Kaleido papildu kapitālu CHF 5 miljonu apmērā.

Pārdošanas līguma darbības pārtraukšana neietekmēs Kaleido darbību, tostarp tā klientus, partnerus un darbiniekus. Kaleido turpina darbību saskaņā ar pašreizējo stratēģiju.

Par Citadeles Grupu

Citadeles misija ir modernizēt finanšu nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. Citadele Baltijā 2022. gadā jaunos aizdevumos izsniegusi 1.2 miljardus eiro, kopējam kredītportfelim gada beigās sasniedzot 3.0 miljardus, un depozītu apjoms sasniedza 4.0 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā privātpersonām sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem.

Banka Citadele ir Grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Par Kaleido

Kaleido ir bankas Citadele meitas uzņēmums, kas sniedz banku, finanšu un kapitāla pārvaldības pakalpojumus. Kaleido apkalpo galvenokārt privātos un institucionālos klientus no DACH reģiona (Vācija, Austrija, Šveice). Ar modernajām tehnoloģijām Kaleido izstrādā inovatīvus risinājumus, kas ir individuāli pielāgoti klientu vajadzībām. Kaleido Privatbank centrālais birojs atrodas Cīrihē, Šveicē. 

         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību un ESG vadītāja
         +371 29483327
         Investor.Relations@citadele.lv

Pielikumi