Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS ELKO Grupa pirmajos deviņos mēnešos uzrāda 33% apgrozījuma pieaugumu
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-20 18:41:40
Versijas komentārs
Teksts
Viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem Austrumeiropā, Latvijas lielākais uzņēmums AS ELKO Grupa 2008. gada pirmajos deviņos mēnešos strādāja ar 860,3 miljonu ASV dolāru apgrozījumu. Salīdzinot ar attiecīgo 2007. gada periodu, ir sasniegts 33% pieaugums, tomēr ASV dolāra straujā krituma dēļ reālais pieaugums Latvijas latos sastādīja 18%. Šajā periodā AS ELKO Grupa peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 13,1 miljons ASV dolāru. Uzņēmuma rentabilitāte 2008. gada pirmajos deviņos mēnešos bija 1,5 %.
„Šajā ceturksnī arī mums nācās izjust ekonomiskās situācijas pasliktināšanos un izaugsmes rādītāji nav tik augsti, kā tika plānots pēc pirmā ceturkšņa rezultātiem. Tomēr, ņemot vērā vērojamo pieprasījuma izaugsmes samazināšanos un vispārējo ekonomisko situāciju, uzskatu, ka sasniegtie rezultāti ir labi, un mums ir veiksmīgi izdevies mīkstināt krīzes ietekmi, pateicoties plašajai uzņēmuma darbības ģeogrāfijai. Šobrīd esam gatavi dažādiem ekonomiskās attīstības scenārijiem, bet uz esošo situāciju raugāmies pozitīvi – noieta apjoma samazinājums nebūs ilglaicīgs, jo IT tehnoloģijas arvien vairāk kļūst par pārdomātu investīciju katra uzņēmuma attīstībā,” tā pirmo deviņu mēnešu finanšu rādītājus komentē AS ELKO Grupa direktors Jānis Casno.
AS ELKO Grupa 2008. gada pirmo deviņu mēnešu finanšu rādītājus ietekmējuši arī vairāki zīmīgi notikumi. No šī gada maija uzņēmuma obligācijas 6,5 miljonu eiro apjomā tiek kotētas Rīgas Fondu biržā. Savukārt šī gada jūnijā AS ELKO Grupa kļuva par oficiālo IT produktu ražotāja „Micro-Star International” un navigācijas ierīču ražotāja „TomTom” oficiālo vairumtirgotāju Baltijas valstīs. Šī gada oktobrī AS ELKO Grupa kļuva par pirmo oficiālo pasaules vadošā tīklu risinājumu projektētāja un ražotāja „Telsey” produktu izplatītāju Baltijas valstīs un vadošo videokaršu piegādātāju Krievijā.
2008. gadā AS ELKO Grupa ir pabeigusi vienotas Baltijas struktūras izveidi, kā rezultātā Latvijā tika centralizētas loģistikas, produktu vadības, marketinga aktivitāšu un garantijas preču uzskaites funkcijas. Šīs izmaiņas ir ļāvušas būtiski uzlabot uzņēmuma darbības efektivitāti un konkurētspēju Baltijas tirgū.
 
ELKO Grupa
AS ELKO Grupa dibināta 1993. gadā. „ELKO Grupa” ir Latvijas lielākais uzņēmums un pērn sasniedza vairāk kā viena miljarda ASV dolāru lielu apgrozījumu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrāleiropā un NVS.
 
Uzņēmums pārstāv aptuveni 70 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 7000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem – "Acer", "Intel", "Seagate", "Samsung", "Sony" un "Western Digital". Pašlaik uzņēmumā pavisam nodarbināti 330 cilvēki. AS ELKO Grupa pieder vairākām fiziskām personām, kā arī AS „IT Investīcijas”, investīciju fondam "Amber Trust" un "East Capital Asset Management" saistītajiem investīciju fondiem.
 
Papildu informācija:
Kristīne Saulriete
AS ELKO Grupa
Mārketinga un komunikāciju direktore
Tālrunis: + 371 6709 3214
Fakss: + 371 6709 3299

www.elkogroup.com

Pielikumi