Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Eleving Group emitē jaunās nodrošinātās un garantētās obligācijas 50 milj. eiro apmērā
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-10-23 13:41:17
Versijas komentārs
Teksts

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju grupa Eleving Group, kas darbojas patēriņa un mobilitātes finansēšanas jomā Centrāleiropā, Austrumeiropā, NVS valstīs un Āfrikas reģionā, un kas ir saņēmusi kredītreitingu kompānijas Fitch apstiprināto B- reitingu ar stabilu nākotnes perspektīvu, noslēdzot Mogo AS 2021/2024 obligāciju apmaiņas un jauno Eleving Group 2023/2028 publisko piedāvājumu, emitē 50 milj. eiro vērtas nodrošinātās un garantētās obligācijas (ISIN DE000A3LL7M4). Piesaistītie līdzekļi galvenokārt tiks izmantoti, lai refinansētu Mogo AS 2021/2024 obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir nākamā gada 31. marts, kā arī lai atmaksātu citas grupas saistības.

Grupas vadība sasniegto rezultātu vērtē ļoti atzinīgi īpaši tādēļ, ka šis rezultāts ir sasniegts galvenokārt pateicoties publiskajam piedāvājumam Baltijas kapitāla tirgū. Turpinot Mogo AS 2021/2024 publiskās obligāciju emisijas iesākto virzību, arī šī emisija bija īpaša ar pastiprināto privāto mazo investoru interesi. Kopumā aptuveni 2000 privātie un institucionālie investori no Baltijas valstīm un Vācijas ir apmainījuši vai parakstījušies uz Eleving Group jaunajām obligācijām.

Šīs emisijas ietvaros Eleving Group piedāvāja nodrošinātas un garantētas obligācijas ar nominālvērtību 100 eiro, dzēšanas termiņu 2028. gadā un kupona likmi 13%.

"Sasniegto rezultātu vērtējām kā ļoti pozitīvu. Apjoma ziņā šis jau ir viens no lielākajiem publiskajiem korporatīvo obligāciju piedāvājumiem Baltijā pēdējos gados. Turklāt mēs šo emisiju uzskatām arī par lielu panākumu mūsu finansējuma struktūras turpmākai diversifikācijai, ņemot vērā to, ka esam piesaistījuši vairāk nekā 1500 jaunu investoru no dažādām valstīm, nebūdami atkarīgi no viena vai dažiem institucionālajiem investoriem. Turklāt jaunās obligācijas uzlabos mūsu saistību dzēšanas profilu - to dzēšanas termiņš ir četrus gadus vēlāk nekā Mogo AS 2021/2024 obligācijām. Esam sasnieguši punktu, kurā nākamais lielais saistību dzēšanas termiņš iestāsies pēc trīs gadiem. Tas dod mums pietiekami daudz laika, lai sagatavotos nākamajām refinansēšanas kampaņām," uzskata Eleving Group izpilddirektors Modests Sudnius.

Paredzams, ka jaunās obligācijas tiks kotētas Frankfurtes biržas regulētajā tirgū 31. oktobrī vai ap šo datumu, savukārt Nasdaq Riga regulētajā tirgū kotēšanas datums ir noteikts 6. novembrī vai ap to.

Emisijas ietvaros Eleving Group bija pilnvarojusi Signet Bank AS (Latvija), Redgate Capital AS (Igaunija), Evernord UAB FMĮ (Lietuva) un Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG (Vācija) organizēt Eiropas profesionālo investoru tikšanos saistībā ar jauno nodrošināto obligāciju emisiju. Tikmēr Aalto Capital (Vācija) darbojās kā globālais koordinators, kā arī Grupas finanšu konsultants.

Saskaņā ar Direktīvas 2004/109/EK 2. panta 1. punkta i) apakšpunktu Eleving Group izcelsmes valsts ir Luksemburga.

Mediju pieprasījumiem

Artūrs Čakars, Eleving Group korporatīvo attiecību direktors, arturs.cakars@eleving.com, +371 25940357.

Pielikumi