Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Eleving Group paziņo par EUR 50 milj. 2023/2028 obligāciju ar kupona likmi 13% iekļaušanu biržā
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-10-31 13:36:07
Versijas komentārs
Teksts

Latvijā dibinātā globālā finanšu tehnoloģiju grupa Eleving Group, paziņo par 50 milj. eiro vērtu nodrošināto un garantēto eiroobligāciju (ISIN DE000A3LL7M4) ar 13% kupona likmi iekļaušanu biržā.

 

Jauno obligāciju kotēšana Frankfurtes Fondu biržas regulētajā tirgū gaidāma šodien, 2023. gada 31. oktobrī, bet Nasdaq Rīga regulētajā tirgū kotēšana gaidāma 6. novembrī vai ap šo datumu.

 

Visa informācija par piedāvājuma procesu, Luksemburgas CSSF apstiprinātais vērtspapīru prospekts un citi saistītie dokumenti, ir pieejami grupas tīmekļa vietnē https://eleving.com/investors.

 

Aalto Capital (Vācija) darbojas, kā Grupas konsultants un partneris kapitāla tirgos.

 

Saskaņā ar Direktīvas 2004/109/EC 2. panta 1. punkta i) apakšpunktu Eleving Group izcelsmes valsts ir Luksemburga.

 

Par Eleving Group

 

Eleving Group, kas 2012. gadā tika dibināts ar Mogo Finance nosaukumu, šobrīd strādā 16 pasaules tirgos un trīs kontinentos, piedāvājot finanšu pakalpojumus mobilitātes un patēriņa segmentos. Grupā ietilpst mobilitātes zīmoli Mogo, Primero, Renti un OX Drive, un transportlīdzekļu finansēšanas segments veido 70% no tās darbības. Turpretī patēriņa finansēšanas segments ar Kredo, Sebo, Tigo un nesen pievienoto ExpressCredit biznesu veido aptuveni 30% no portfeļa. Grupas vēsturiskā klientu bāze pārsniedz 500 000 klientu visā pasaulē, kamēr kopējais izsniegto aizdevumu apjoms ir aptuveni 1,5 mljrd. eiro. Grupas galvenā misija ir apkalpot tās sabiedrības grupas, kas nav tradicionālo banku klienti un veicināt iekļaujošu ekonomiku ar inovatīviem, ērti lietotajiem un saprotamiem finanšu produktiem. Aizvadīto pusgadu Grupa noslēdza ar stabiliem rezultātiem visos atslēgas biznesa rādītājos, sasniedzot 36.1 milj. lielu EBITDA, kā arī uzrādot 90,6 milj. ieņēmumos, 13,6 milj. neto peļņā pirms valūtas svārstībām. Grupas neto portfelis pārskata periodā ir saglabājies stabils, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu par pirmajiem trim mēnešiem – 295,1 milj. eiro. Šā gada otrajā ceturksnī starptautiskā kredītreitingu aģentūra Fitch Eleving Group apstiprināja B- reitingu ar stabilu nākotnes perspektīvu. 

 

Mediju pieprasījumiem 

Artūrs Čakars, Eleving Group korporatīvo attiecību direktors, arturs.cakars@eleving.com

Pielikumi