Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Latvijas Gāze" valdes locekļi iegādājas nozīmīgu daļu AS “Latvijas Gāze” akciju
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-24 16:00:13
Versijas komentārs
Teksts

AS "Latvijas Gāze" valdes locekļi iegādājas nozīmīgu daļu  AS “Latvijas Gāze” akciju

 

Publiskās akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” (turpmāk – Latvijas Gāze) valdes locekļi Aigars Kalvītis, Elita Dreimane un Egīls Lapsalis ar tiem piederošas speciāla mērķa kompānijas SIA “Energy Investments” palīdzību ir veikuši nozīmīgas Latvijas Gāze akciju daļas pirkumu, kas noticis uzsāktā vadības izpirkuma procesa (management buy out) ietvaros. Pirkuma darījums noticis starp Luksemburgas investīciju fondu “Marguerite Gas II S.À.R.L” (turpmāk – Marguerite) un SIA “Energy Investments” (turpmāk - Energy Investments) par visu fondam Marguerite piederošo 28,97 % akciju atpirkumu.

 

Latvijas Gāze vadība norāda, ka tic kompānijas nākotnei un vadības izpirkuma process dos iespēju ne tikai noturēt Latvijas Gāze pozīcijas kā vienam no Baltijas enerģētikas līderiem, bet arī būt inovatīvu produktu un pakalpojumu līderim atbilstoši vadošo starptautisko tirgu tendencēm. Jaunajās enerģētikas tirgus realitātēs pastāv nepieciešamība nodrošināt sabalansētu dažādu energoresursu produktu pieejamību, vienlaikus piedāvājot arī adekvātas un konkurētspējīgas enerģētikas izmaksas Latvijas ražošanas uzņēmumiem. Tāpat gudras un uz ilgtermiņu vērstas politikas ietvaros ir visas iespējas nodrošināt Latvijas mājsaimniecību pieprasījumu bez dramatiskiem cenu kāpumiem par gāzi vai citiem enerģijas avotiem.

 

Iecerētā vidējā termiņa uzņēmuma stratēģija prasīs ievērojamas finanšu investīcijas. Vadības komanda ir uzsākusi darbu pie jaunas Latvijas Gāze stratēģijas izstrādes, kas nozīmē arī iespēju apgūt atjaunojamo energo resursu tirgus daļu Baltijas valstu tirgū. Tādēļ Latvijas Gāze vadības komanda turpina vest pārrunas un iedrošināt Latvijas vietējā kapitāla kredītiestādes un ne-banku sektora finansētājus vērtēt savas iespējas un stratēģijas, lai mazinātu Latvijas Gāze atkarību no ārvalstu kapitāla, kas pilnīgi noteikti sekmēs arī Latvijas enerģētisko neatkarību. Latvijas Gāze valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis:  “Uzskatu par veiksmīgu tādu tālāko notikumu attīstības gaitu vadības izpirkuma ietvaros, lai Latvijas kapitālam būtu vismaz noteicošais un kontrolējošais pārsvars Latvijas Gāze. Iespējams, ka šis ir arī īstais brīdis, lai Latvijas Gāze kapitāls pilnībā būtu saistīts ar Latviju. Noslēgtais 28,97% Latvijas Gāze akciju iegādes darījums ir pirmais veiksmīgais posms, kuru uzņēmuma vadības komanda plānojusi vadības izpirkuma procesa realizācijā. Turpmākie vadības izpirkuma procesa soļi tiks īstenoti atkarībā no Latvijas vietējā kapitāla atsaucības un iespējamām sarunām ar finansētājiem un vidēja termiņa ieguldītājiem, kuri tic Latvijas Gāze vadības komandas profesionalitātei.”

 

Savukārt Marguerite pārstāvošais līdzšinējais Latvijas Gāze Padomes loceklis Nicolas Merigo Kuks norāda, ka ir gandarīts par iespēju būt par Latvijas Gāze akcionāru septiņus gadus: “Šai laikā esam kopīgi piedalījušies dabasgāzes tirgus atvēršanā, vispirms no uzņēmuma nodalot vienoto dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatoru “Conexus Baltic Grid”, savukārt vēlāk arī – dabasgāzes sadales sistēmas operatoru “Gaso” kā meitas uzņēmumu, kurš nesen rada jaunu stratēģisko akcionāru – Igaunijas “Eesti Gaas”. Šo gadu laikā esam izveidojuši arī konstruktīvu dialogu ar Latvijas Gāze vadību, un tāpēc vēlam viņiem veiksmi īstenot mērķi – padarīt Latvijas Gāze par vietējā kapitāla uzņēmumu ar aktīvu vīziju atbilstoši enerģētikas tirgus kopējām tendencēm.“   

Ar cieņu,

AS “Latvijas Gāze” un SIA “Energy Investments” vārdā,                                                            

Aigars Kalvītis       

 

Rīgā, 2023. gada 24. novembrī.     

Par AS “Latvijas Gāze” 

AS “Latvijas Gāze” ir dibināta 1991. gadā un ir vienanoBaltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodrošina dabasgāzes vairumtirdzniecību un pārdošanu biznesa klientiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Mājsaimniecību segmentā AS “Latvijas Gāze” ir lielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ Riga biržā kopš 1999. gada 15. februāra, apliecinot augstos standartus attiecībā uz caurspīdīgu pārvaldību, atbildību un rūpēm pret saviem klientiem, investoriem un sabiedrību kopumā.

 

Papildus informācija:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv

tel. + 371 67 374 369

 

     

Pielikumi
LG_pazinojums_par_akciju_iegadi_signed.pdf (925.12 kB)