Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas Gāze” paziņojums par izmaiņām AS “Latvijas Gāze” Padomes sastāvā
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-24 16:01:07
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas Gāze” paziņojums par izmaiņām AS “Latvijas Gāze” Padomes sastāvā

  1. gada 24. novembrī AS “Latvijas Gāze” ir saņēmusi Padomes locekļu N. Merigo Kuka, H.Peter-Florena un Ē. Atvara paziņojumus par padomes locekļu amata atstāšanu sakarā ar to, ka vadības izpirkuma procesa (management buy out) ietvaros ir veiksmīgi noslēdzies līdzšinējam Sabiedrības akcionāram Luksemburgas investīciju fondam “Marguerite Gas II S.À.R.L” (turpmāk – Marguerite) piederošo 28,97 % akciju pārdošanas darījums ar SIA “Energy Investments” (turpmāk - Energy Investments).

Vairāku gadu garumā N. Merigo Kuks, H.Peters-Florens un Ē. Atvars ir bijuši AS “Latvijas Gāze” Padomes locekļi, pārstāvot akcionāra Marguerite intereses un pārraugot Sabiedrības darbu. N. Merigo Kuks, H.Peter-Florens un Ē. Atvars ir devuši lielu ieguldījumu uzņēmuma darbā līdzdarbojoties stratēģisku lēmumu pieņemšanā un īstenošanā sarežģītos dabasgāzes tirgus apstākļos saistībā ar dabasgāzes tirgus atvēršanu, vispirms no uzņēmuma nodalot vienoto dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatoru “Conexus Baltic Grid”, savukārt vēlāk arī – dabasgāzes sadales sistēmas operatoru “Gaso” kā meitas uzņēmumu, kurš nesen rada jaunu stratēģisko akcionāru – Igaunijas “Eesti Gaas”.

Valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis sacīja: „Mēs pateicamies N. Merigo Kukam, H.Peter-Florenam un Ē. Atvaram par viņu sniegto nozīmīgo ieguldījumu AS “Latvijas Gāze” attīstībā kopīgi nostrādātajā laikā un vēlam viņiem panākumus viņu turpmākajā profesionālajā karjerā un izaugsmē.”

AS “Latvijas Gāze” Padome turpinās darboties nepilnā sastāvā līdz nākamajam akcionāru lēmumam un minētās izmaiņas AS “Latvijas Gāze” Padomes sastāvā neietekmēs lēmumu pieņemšanas procesu AS “Latvijas Gāze” ikdienas darbā, jo nepieciešamais kvorums Padomē būs nodrošināts atbilstoši AS “Latvijas Gāze” statūtiem.

AS “Latvijas Gāze”
Valdes vārdā

Aigars Kalvītis

 

Par AS “Latvijas Gāze” 

AS “Latvijas Gāze” ir dibināta 1991. gadā un ir vienanoBaltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodrošina dabasgāzes vairumtirdzniecību un pārdošanu biznesa klientiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Mājsaimniecību segmentā AS “Latvijas Gāze” ir lielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ Riga biržā kopš 1999. gada 15. februāra, apliecinot augstos standartus attiecībā uz caurspīdīgu pārvaldību, atbildību un rūpēm pret saviem klientiem, investoriem un sabiedrību kopumā.

Papildus informācija:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv

tel. + 371 67 374 369

Pielikumi
LG_pazinojums_par_izmainam_Padomes_sastava_signed.pdf (483.99 kB)