Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup uzņēmuma attīstībai no bankas piesaista 11 miljonus eiro
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-12-05 09:00:40
Versijas komentārs
Teksts

Piesaistot līdz šim lielāko bankas finansējumu uzņēmuma vēsturē, Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup ir noslēdzis kredītlīnijas līgumu ar Multitude Bank p.l.c. par 11 miljonu eiro finansējumu turpmākai uzņēmuma attīstībai. Noslēgtā līguma termiņš ir 2 gadi.

"Šis ir lielākais piesaistītais bankas finansējums DelfinGroup vēsturē un liecina par ārvalstu banku uzticību Latvijas fintech nozarei un DelfinGroup kā vienam no tās līderiem. Esam gandarīti, ka Multitude Bank p.l.c. novērtē uzņēmuma sniegumu un redz mūs kā stabilu sadarbības partneri. DelfinGroup strauji attīstās un piesaistītais finansējums ļaus kāpināt izaugsmes tempu, palīdzot tuvoties uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem. Šī gada 3. ceturksnī uzņēmuma kredītportfelis jau ir sasniedzis rekordaugstu līmeni – 84,6 miljonus eiro. Piesaistītais finansējums ir vēl viens stratēģisks solis izaugsmes virzienā, ļaujot realizēt uzņēmuma ambiciozos mērķus, tai skaitā līdz 2025. gadam uzņēmuma kredītportfelim sasniedzot 100 miljonus eiro," skaidro Aldis UmblejsDelfinGroup valdes loceklis un finanšu direktors.

A. Umblejs papildina, ka DelfinGroup augstie biznesa rezultāti, kas skaidri liecina par uzņēmuma noturību dažādos ekonomikas ciklos, spēju attīstīties un būt pelnošam, dod iespēju piesaistīt ārvalstu banku finansējumu. Šāda pieeja tiek īstenota, jo ārvalstu partneri novērtē DelfinGroup izaugsmi, izprot uzņēmuma specifiku un vajadzības, piedāvājot izdevīgākus nosacījumus finansējumam.

Jāuzsver, ka līdz ar šo stratēģisko soli uzņēmums turpina diversificēt savus finansējuma avotus, izmantojot obligāciju finansējumu, Mintos investīciju platformu, bankas, kā arī pašu kapitālu, kas ļauj saglabāt uzņēmuma elastību, efektīvi pārvaldīt riskus, optimizēt izmaksas un ilgtermiņā veicina investoru un aizdevēju uzticību. Novembra sākumā uzņēmums reģistrējis reģistrēja vēl vienu jaunu slēgtā piedāvājuma nenodrošināto obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā un refinansēja obligācijas 10 miljonu eiro apmērā, kuru atmaksas termiņš bija šī gada novembris. Jauno obligāciju kupona likme ir 9% + 3M EURIBOR ar atmaksas termiņu 3 gadi.

   

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums saņēmis Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta balvas "Ilgtspējas indekss 2023" zelta kategorijas godalgu.

 

Par Multitude Bank p.l.c

Multitude Bank p.l.c. ir Multitude SE meitasuzņēmums, ko licencējusi Maltas Finanšu pakalpojumu iestāde, lai sniegtu saviem klientiem dažādus banku pakalpojumus. ES bankas licence ļauj tai sniegt pakalpojumus no Maltas uz citām EEZ jurisdikcijām, tostarp pieņemt noguldījumus, uz kuriem attiecas Maltas noguldītāju kompensācijas plāns.

Multitude Bank p.l.c. ir akciju sabiedrība, kas reģistrēta saskaņā ar Maltas tiesību aktiem ar numuru C56251 un kuras juridiskā adrese ir ST Business Center 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta. Multitude Bank p.l.c. ir kredītiestādes licence no Maltas Finanšu pakalpojumu iestādes, Notabile Road, BKR 3000, Attard, Malta (http://www.mfsa.com.mt/). Sīkāka informācija par to, kā Maltas Finanšu pakalpojumu iestāde regulē Bankas darbību, ir pieejama pēc pieprasījuma.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi