Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Rietumu Banka” paziņojums par būtiskas līdzdalības iegūšanu AS "Latvijas Gāze"
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-12-06 08:30:29
Versijas komentārs
Teksts

 

AS "Latvijas Gāze" (turpmāk – Sabiedrība) ir saņēmusi AS “Rietumu Banka” (turpmāk – Rietumu Banka) paziņojumu par būtiskas līdzdalības iegūšanu AS "Latvijas Gāze" saistībā ar vadības izpirkuma (turpmāk – MBO) projekta finansēšanas ietvaros veikto “Energy Investments” SIA piederošo Sabiedrības akciju atsavināšanas darījuma ar atpakaļpirkuma tiesībām noslēgšanu ar Rietumu Banku kā finansētāju MBO pirmajā posmā iegādātajām emitenta akcijām (~29%). Finanšu instrumenta atsavinājuma līgums paredz atpirkuma nosacījumus 3 gadu laika periodam. Šāda veida finansēšanas modelis ir izplatīts vadošajos Eiropas Savienības finanšu un enerģētikas tirgos. Minētajā laika posmā Rietumu Banka būs ieguldītājs un pilnvērtīgs AS “Latvijas Gāze” akcionārs (turpmāk - Paziņojums).

 

Atbilstoši Paziņojumā norādītajam, AS “Rietumu Banka” pieder 28,97% AS "Latvijas Gāze" akcijas.

Pielikumā:

  1. AS “Rietumu Banka” paziņojums par būtiskas līdzdalības iegūšanu AS "Latvijas Gāze".

AS “Latvijas Gāze”
Valdes vārdā,

Aigars Kalvītis

Rīgā, 2023. gada 6. decembrī.

 

Par AS “Latvijas Gāze” 

AS “Latvijas Gāze” ir dibināta 1991. gadā un ir vienanoBaltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodrošina dabasgāzes vairumtirdzniecību un pārdošanu biznesa klientiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Mājsaimniecību segmentā AS “Latvijas Gāze” ir lielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ Riga biržā kopš 1999. gada 15. februāra, apliecinot augstos standartus attiecībā uz caurspīdīgu pārvaldību, atbildību un rūpēm pret saviem klientiem, investoriem un sabiedrību kopumā.

 

Papildus informācija:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv

tel. + 371 67 374 369

 

 

Pielikumi
AS_Rietumu_Banka_pazinojums_par_butiskas_lidzdalibas_iegusanu_AS_Latvijas_Gaze_pdf.pdf (303.81 kB)