Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parakstīšanās uz INDEXO jaunajām akcijām sāksies 11. decembrī, vienas akcijas cena būs 12 eiro
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-12-06 17:28:15
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO), kas kopš pagājušā gada vidus strādā pie jaunas bankas izveides projekta, šodien, 6. decembrī, ir saņēmis jaunās akciju emisijas prospekta apstiprinājumu no Latvijas Bankas. Tas nozīmē, ka INDEXO var uzsākt kapitāla piesaisti, kas ir pēdējais priekšnoteikums bankas licences saņemšanai un bankas darbības uzsākšanai. Vienas akcijas cena būs 12 eiro. Parakstīšanās periods norisināsies no šī gada 11. decembra līdz 29. decembrim.

INDEXO jaunajā akciju emisijā tiks kopumā piedāvātas līdz 1 150 000 akcijas. Akciju iegādei nebūs minimālā limita, proti, investori varēs iegādāties sākot no vienas akcijas 12 eiro vērtībā.

“Ar pērn vasarā piesaistītā kapitāla palīdzību mēs esam praktiski noslēguši licencēšanas procesu, izveidojuši jaunas bankas tehnisko infrastruktūru, nokomplektējuši vadības komandu un jau tuvāko mēnešu laikā būsim gatavi uzsākt apkalpot pirmos klientus. Kapitāla piesaiste ir pēdējais solis pirms bankas licences saņemšanas un bankas darbības uzsākšanas. Šī ir unikāla iespēja ikvienam, parakstoties uz INDEXO akcijām, kļūt par jaunas bankas akcionāru daudz pelnošajā Latvijas banku sektorā, vienlaikus palīdzot INDEXO paveikt būtiskas pozitīvas pārmaiņas Latvijas banku tirgū,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Jaunā banka tehniski gatava apkalpot pirmos klientus jau 2024. gada sākumā 

INDEXO ir iesniedzis pieteikuma dokumentus bankas licences saņemšanai Latvijas Bankā, kas sadarbībā ar Eiropas Centrālo banku to šobrīd izskata. 2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.

Visi interesenti aicināti 14. decembrī plkst. 11.00 pieslēgties bezmaksas vebināram “INDEXO dibina banku” Zoom platformā. Vebinārā INDEXO komanda iepazīstinās ar topošo banku, finanšu prognozēm un to, kā kļūt par bankas akcionāru. Rezervēt vietu vebinārā var jau tagad, reģistrējoties šeit: https://indexo.lv/vebinars/.


Apstiprinātais prospekts publicēts INDEXO mājaslapā (www.indexo.lv/investoriem) un pievienots šī paziņojuma pielikumā.


Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas atļauja.

Plānotās akciju emisijas emitents ir topošās INDEXO Bankas mātes uzņēmums IPAS “Indexo”, reģ. nr. 40203042988.
Šajā paziņojumā ietvertā informācija ir reklāma. Paziņojumam ir informatīvs raksturs, un tas nav uzskatāms par ieguldījumu padomu vai piedāvājumu. Nepieciešamības gadījumā potenciālajam investoram ir jākonsultējas ar ekspertu. Jebkurš ieguldījumu lēmums ir pieņemams, ņemot vērā Latvijas Bankas apstiprināto prospektu. Prospekta apstiprinājums nav uzskatāms par ierosinājumu akciju iegādei.

 

Par INDEXO 

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 125 tūkstošiem klientu un vairāk nekā 870 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

 

Kontaktinformācija:
Ieva Bauma
IPAS “Indexo”
Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv
Telefons:+ 371 28 636 789

Pielikumi
INDEXO_SPO_Universal Registration Document.pdf (3993.29 kB)
INDEXO_SPO_Securities Note_2023.pdf (1014.72 kB)