Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par INDEXO meitas uzņēmuma AS IDX1R pamatkapitāla palielināšanu
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-01-31 08:34:30
Versijas komentārs
Teksts

2024. gada 30. janvārī Komercreģistrs ir reģistrējis AS “IDX1R” (turpmāk – Sabiedrība), IPAS “Indexo” meitas uzņēmuma, kas nākotnē, pēc bankas licences saņemšanas, kļūs par INDEXO Banku, pamatkapitāla palielināšanu. Pēc pamatkapitāla palielināšanas kopējais Sabiedrības pamatkapitāls ir 15 000 000 eiro.

Pamatojoties uz AS “IDX1R” 2024. gada 24. janvāra akcionāru sapulces lēmumu, ar kuru ir apstiprināti Sabiedrības pamatkapitāla palielināšanas noteikumi, un grozījumi Sabiedrības statūtos, topošās bankas pamatkapitāls tika palielināts par 10 000 000 eiro.

Sabiedrības pamatkapitāls tika palielināts ar mērķi nodrošināt jaunās bankas licences saņemšanai un darbības uzsākšanai nepieciešamo kapitālu, vienīgajam akcionāram, IPAS “Indexo”, veicot ieguldījumu Sabiedrības pamatkapitālā.

 

Kā jau iepriekš ziņots, INDEXO kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu, un kapitāla piesaiste ir noslēdzošais posms pirms bankas licences saņemšanas un darbības uzsākšanas. 2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas atļauja.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 128 tūkstošiem klientu un aptuveni 960 miljoniem eiro pārvaldībā. 

INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv

Kontaktinformācija:   
Ieva Bauma 
IPAS “Indexo” valdes locekle, mārketinga vadītāja 
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv 
Telefons: +371 28636789

Pielikumi