Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Storent Holdings Starpposma ziņojums par 2023.gada 4.ceturksni
Emitents Storent Holdings, SIA (984500D9LC6F3BB9F323)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-02-01 14:25:19
Versijas komentārs Precizēts korekts datums konsolidētajā bilancē.
Teksts

2023. gada ceturtajā ceturksnī Storent grupa ir uzrādījusi stabilu sniegumu, sasniedzot 11.6 miljonu eiro kopējo apgrozījumu, 3.8 miljonus eiro EBITDA un 1.5 miljonu eiro neto peļņu. Salīdzinot ar pagājušā gada ceturto ceturksni, neto apgrozījums pieauga par 13 %, savukārt neto peļņa bija par 1 miljonu eiro lielāka.

2023. gads Storent grupai bija pirmais gads ar jauno īpašnieku struktūru, un galvenais uzsvars tika likts uz nomas biznesa tālāku izaugsmi. Lai arī dzīvojamo ēku būvniecības apjomos bija manāms gana nozīmīgs kritums,  Storent veica nozīmīgus ieguldījumus, kopā 13 miljonu eiro apjomā, nomas tehnikas parka atjaunošanā. Storent turpināja ieguldīt līdzekļus arī ERP sistēmu uzlabošanā, digitalizācijā un procesu automatizācijā. Pārskata gada neto apgrozījums pieauga par 2%, EBITDA par 5%, bet peļņa pirms nodokļiem dubultojās, sasniedzot 4.8 miljonus eiro.

Grupas vadība nolēma ieviest izmaiņas pamatlīdzekļu uzskaites politikā, ieviešot tā dēvēto “lūžņu vērtību” (scrap value), jo tās nepieciešamību apliecināja tehnikas realizācija otrreizējā tirgū. Tika veikts pamatlīdzekļu nolietojuma pārrēķins visam 2023. gadam pa mēnešiem, kā rezultātā mainījās iepriekšējo ceturkšņu rezultāti.

Papildus tam konsolidētajā pārskatā Storent grupa pārgāja uz pamatlīdzekļu novērtēšanu to patiesajā vērtībā. Aktīvu patiesā vērtība tika noteikta, piesaistot neatkarīgus sertificētus vērtētājus. Uz 2023. gada 31. decembri nomas pamatlīdzekļu pārvērtēšana radīja 46.4 miljonus eiro pārvērtēšanas rezervi, kas atspoguļota pašu kapitāla sastāvā.    

Storent grupas vadība paredz, ka 2024. gadā, pateicoties sistēmas uzlabojumiem, struktūras atjaunošanai un investīcijām tehnikas parkā 10-20 miljonu eiro vērtībā, apgrozījums turpinās pieaugt. Izvērtējot tirgus tendences un uzņēmuma vadības komandas stratēģijas, uzņēmums šī gada pirmajā ceturksnī plāno izlaist nākamo obligāciju emisiju. Tās mērķis būs paātrināt uzņēmuma paplašināšanos, kā arī turpināt tehnikas parka atjaunošanu un jaunu nomas punktu atvēršanu.

 

Baiba Onkele

Storent Holdings Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storentholding.com

Pielikumi
Storent_interrim_report_2023_Q4_LV.pdf (8460.72 kB)