Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO Bankas licences pieteikums atzīts par pilnīgu, lēmums gaidāms vēlākais līdz 22. aprīlim
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-02-05 08:20:43
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS Indexo (turpmāk - INDEXO), kas ir iesniedzis pieteikuma dokumentus jaunas INDEXO Bankas darbības licences saņemšanai, ir saņēmis Latvijas Bankas un Eiropas Centrālās bankas apliecinājumu, ka INDEXO iesniegtie dokumenti ir pilnīgi. Latvijas Banka arī norāda, ka gaidāmais pieteikuma izskatīšanas gala termiņš ir šī gada 22. aprīlis.

“Pēdējo divu gadu laikā šīs ir pirmās nedēļas, kad INDEXO komanda nenodarbojas ar bankas licencēšanas jautājumiem, jo visi jautājumi ir atbildēti un dokumenti ir iesniegti. Tagad gaidām Eiropas Centrālās bankas lēmumu un ceram, ka regulatoram nebūs vajadzīgs laiks līdz 22. aprīlim. Mēs esam bijuši aktīvā dialogā jau vairāk kā gadu un ceram, ka licenci saņemsim ātrāk par noteikto dokumentu izskatīšanas gala termiņu,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem.

INDEXO regulatoru izskatīšanai ir iesniedzis pilnu licencēšanas dokumentu paketi, kā arī ir nodrošināts pirmo 36 mēnešu darbībai nepieciešamais jaunās bankas kapitāls. Jaunā INDEXO Banka būtu gatava sākt klientu apkalpošanu jau īsi pēc licences saņemšanas.

Kā jau iepriekš ziņots, INDEXO kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu. 2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā. 


Par INDEXO 

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 128 tūkstošiem klientu un aptuveni 960 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv. 

 

Kontaktinformācija:
Ieva Bauma
IPAS “Indexo” Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv
Telefons:+ 371 28 636 789

 

 

Pielikumi