Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“INDEXO Bankas” centrālais birojs būs biroju kompleksā  “Verde”  
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-02-07 08:00:35
Versijas komentārs
Teksts

IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) ir parakstījis ilgtermiņa nomas līgumu ar biroju kompleksu “Verde” (turpmāk – Verde), kas paredz, ka biroju ēkā atradīsies gan INDEXO pensiju pārvaldes uzņēmuma, gan arī INDEXO jaunās bankas centrālais birojs. INDEXO komanda pirmajā jeb Verde A ēkā aizņems visu 4. stāvu vairāk nekā 1500 m2 platībā. Savukārt otrās jeb B ēkas 1. stāvā ar platību tuvu 150 m2 būs arī nākotnes INDEXO Bankas klientu apkalpošanas centrs.  

“INDEXO komandai mēs vēlējāmies atrast modernu, videi draudzīgu telpu, kas nodrošinātu arī plašas funkcionālas iespējas, piemēram, visu uzņēmuma darbinieku mijiedarbību viena ēkas stāva ietvaros, kā arī viegli pieejamas telpas nākotnes INDEXO Bankas klientu apkalpošanai. Modernai un draudzīgai darba videi ir arī būtiska nozīme jaunu darbinieku piesaistē, kas mums ir īpaši svarīga, attīstot jauno INDEXO Banku,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.  

INDEXO savu jauno biroju izvēlējās no 12 dažādām alternatīvām pēc detalizētas dažādu faktoru izvērtēšanas. Uzņēmuma komandas plāno pārcelties uz Verde šī gada vasarā.

“Esam patiesi gandarīti, ka 2024. gada pirmo ilgtermiņa sadarbības līgumu esam noslēguši ar INDEXO - vienu no ambiciozākajiem Latvijas finanšu nozares spēlētājiem. Šis darījums ievērojami paplašina mūsu finanšu kategorijas nomnieku klāstu, līdz ar to stiprinās arī visa Skanstes biznesa kvartāla potenciālu būt par Rīgas galveno finanšu un tehnoloģiju epicentru. Jau vasaras sākumā  INDEXO birojs tiks iekārtots A ēkas 4. stāvā, bet jo īpaši gaidām brīdi, kad B ēkā tiks atvērta jaunās INDEXO Bankas klientu apkalpošanas filiāle,” saka Iveta Lāce, biroju kompleksa “Verde” komercdirektore un valdes locekle.  

Ēriks Bergmans, “Colliers Baltic” partneris un aģentūras vadītājs piebilst: “Priecājamies, ka INDEXO pievienojas Verde biznesa centra kopienai. Tas viennozīmīgi sekmēs gan visa Verdes kompleksa, gan INDEXO turpmāko pozitīvu progresu, jo abu pušu ilgtspējīgas attīstības redzējums ir balstīts uz līdzīgām vērtībām un mērķiem.”

Kā jau iepriekš ziņots, INDEXO kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu un šobrīd Latvijas Banka izskata licencēšanas pieteikumu. 2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.  

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas atļauja.

 

Par INDEXO 
INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 128 tūkstošiem klientu un aptuveni 960 miljoniem eiro pārvaldībā.
INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

Par Verde
“Verde” (www.verde.) ir zaļākais biroju komplekss Rīgā, Skanstes kvartāla sākumā (R.Hirša ielā 1), un vienīgais A klases biroju komplekss Latvijā, kura pirmā kārta atklāta 2022. gada vasarā, bet otrā kārta tiks nodota ekspluatācija 2024. gada pavasarī. “Verde” sastāv no divām biroju ēkām ar kopējo iznomājamo platību 30 000 m2 (kopējā platība ar pazemes autostāvvietām – 45 000 m2). Komplekss izstrādāts atbilstoši BREEAM “Excellent” un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem. “Verde” īpašā atšķirības zīme ir nepārspējams zaļums gan uz 600 m2 plašām ar kokiem un augiem apstādītām terasēm katrā ēkā, gan apstādījumiem bagāts pagalms. “Verde” savu “zaļo domāšanu” iemieso godalgoto Latvijas arhitektu Andra Kronberga un Jāņa Zvejnieka (ARHIS Arhitekti) ilgtspējīgā un mūsdienīgā arhitektūras risinājumā, kuru iedzīvina ar A klases energoefektivitātes un gudro ēku pārvaldības risinājumiem. “SEB” banka finansējusi biroju kompleksa "Verde" celtniecību, projekta realizējošās grupas "SBA Group" ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management" piešķirot 60 miljonu eiro aizdevums piecu gadu periodam.

Kontaktinformācija par VERDE:
Ērika Kirsone-Kriviņa
“MM&A a Hill&Knowlton company” projektu direktore
E-pasts: erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv
Telefons: +371 26390540
www.mmacomms.lv

Kontaktinformācija par INDEXO: 
Ieva Bauma 
IPAS “Indexo” valdes locekle, mārketinga vadītāja 
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv 
Telefons:+371 28636789 
www.indexo.lv

 

Pielikumi