Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO pensiju apjoms pārvaldībā pirmo reizi pārsniedz miljardu eiro
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-02-26 08:38:06
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmuma IPAS Indexo (turpmāk - INDEXO), aktīvu apjoms pārvaldībā šodien pirmo reizi ir pārsniedzis miljardu eiro. Tas panākts, pateicoties klientu skaita stabilam pieaugumam, kā arī pārvaldīto pensiju fondu ieguldījumu vērtības pieaugumam. Šobrīd INDEXO ir vairāk nekā 129 tūkstoši klientu un pensiju ieguldījumu apjoms pārvaldībā pārsniedz vienu miljardu eiro.  

“Pirmais miljards ir apliecinājums, ka INDEXO stratēģija ir bijusi pareiza – mēs Latvijas pensiju tirgū ieviesām konkurenci un cilvēki ir pamatoti uzticējušies mūsu investīciju pieejai. INDEXO panākumu pamatā ir stratēģija ieguldīt indeksu fondos, kas mūsu klientiem ir nodrošinājusi zemas izmaksas un tirgus līderu cienīgu atdevi,” saka Artūrs Roze, INDEXO līdzekļu pārvaldnieks. 

INDEXO klientu un aktīvu pārvaldībā apjoma izaugsme gadu gaitā paātrinās, proti, lai sasniegtu 500 miljonu eiro aktīvu pārvaldībā apjomu INDEXO bija vajadzīgi aptuveni 5 darbības gadi, bet nākamajiem 500 miljoniem eiro – tikai aptuveni pusotrs gads. Tāpat arī klientu skaits ir audzis stabili un, piemēram, 2020 gada beigās tas bija 49 tūkstoši, kas divus gadus vēlāk jau tika dubultots un 2022. gada beigās bija 100 tūkstoši, bet šobrīd ir jau 129 tūkstoši.

“Tāpat INDEXO mērķtiecīgi saviem klientiem piedāvā viņu vecumam atbilstošāko ieguldījumu stratēģiju, tādēļ vairāk nekā 70% mūsu klientu pensiju uzkrājumu ir ieguldīti 100% akciju plānā. Cilvēkiem, kas ir jaunāki par 55 gadiem, 100% akciju plāni ir vienīgā pareizā izvēle, un starp Latvijas 2. pensiju līmeņa plānu dalībniekiem tādi ir 70% jeb aptuveni viens miljons strādājošo. Diemžēl šobrīd 100% akciju plāni veido vien 30% no kopējiem Latvijas 2. pensiju līmeņa uzkrājumiem. Tas nozīmē, ka vēl aptuveni 600 tūkstošiem Latvijas strādājošo, dodoties pensijā, būs ievērojami mazāki uzkrājumi nekā tie varētu būt, izvēloties savam vecumam atbilstošu ieguldījumu stratēģiju,” turpina A. Roze.

Kā iepriekš ziņots, papildus pensiju pārvaldes darbībai, INDEXO kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu un šobrīd tiek gaidīts Eiropas Centrālās bankas lēmums par licences izsniegšanu jaunās INDEXO Bankas darbības uzsākšanai. 2023. gada laikā jau ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Jau drīz pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā. 

 
Par INDEXO 

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 129 tūkstošiem klientu un vairāk nekā vienu miljardu eiro pārvaldībā. 

INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

Kontaktinformācija: 
Ieva Bauma 
IPAS “Indexo” Valdes locekle, mārketinga vadītāja 
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv 
Telefons:+ 371 28 636 789
www.indexo.lv

Pielikumi