Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO klientiem pēdējo sešu gadu laikā nopelnījis 215 miljonus eiro
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-04-03 08:09:30
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmuma IPAS Indexo (turpmāk – INDEXO) pensiju ieguldītāji pensiju 2. un 3. līmenī pēdējo sešu gadu laikā līdz šī gada 31. martam dažādos pensiju plānos kopumā ir nopelnījuši 215 miljonus eiro. Minētā summa ir aprēķināta pēc pārvaldes komisijām un papildina pensiju ieguldītāju nākotnes uzkrājumus.

“INDEXO nopelnītie 215 miljoni un manapensija.lv redzamie Latvijas pensiju plānu rezultāti ir spilgts apliecinājums tam, ka tieši ieguldījumi 100% akciju indeksu fondos nodrošina labākās ilgtermiņa atdeves. Finanšu tirgū vienmēr būs svārstības, taču ilgtermiņā tieši diversificēti un tā saucamie pasīvi pārvaldītie fondi sniedz labākos rezultātus, jo tie atspoguļo pasaules ekonomikas izaugsmi, proti, ieguldītāji Latvijā pelna no tā, kā pakāpeniski aug, piemēram, ASV un Eirozonas ekonomikas,” saka Artūrs Roze, INDEXO līdzekļu pārvaldnieks.

“Mēs redzam, ka INDEXO pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plāns “INDEXO Jauda 16 – 50” ir pelnīti kļuvis par lielāko pensiju plānu to plānu kategorijā, kur 100% ieguldījumi tiek veikti akcijās. Viena eiro vērtība, ja tas ir ticis ieguldīts “INDEXO Jauda 16-50” pensiju plānā tā ieviešanas dienā 2018. gada 5. februārī ir pieaugusi līdz 1.74 eiro, bet, ja viens eiro šajā pensiju plānā ir ieguldīts, piemēram, 2020. gada 1. janvārī, tad tā vērtība šodien ir jau 1.47 eiro, taču jāuzsver, ka vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgus rezultātus nākotnē,” turpina A. Roze.

Kā iepriekš ziņots, papildus pensiju pārvaldes darbībai, INDEXO kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu un šobrīd tiek gaidīts Eiropas Centrālās bankas lēmums par licences izsniegšanu jaunās INDEXO Bankas darbības uzsākšanai. Šobrīd jau ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Jau drīz pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.  

  

Par INDEXO  

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 130 tūkstošiem klientu un vairāk nekā vienu miljardu eiro pārvaldībā. 

INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas stiprina Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv

 



Kontaktinformācija:  
Ieva Bauma  
IPAS “Indexo” Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E: ieva.bauma@indexo.lv  
T:+ 371 28 636 789
www.indexo.lv

Pielikumi