Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par AS “Conexus Baltic Grid” kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu
Emitents Augstsprieguma tīkls, AS (64883LC3F12690GATG87)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-04-04 10:12:21
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības “Conexus Baltic Grid”, vienotais reģ. nr. 40203041605, juridiskā adrese: Stigu iela 14, Rīga, LV-1021 (tālāk tekstā – Sabiedrība) valde sasauc un paziņo, ka Sabiedrības kārtējā akcionāru sapulce notiks 2024. gada 25. aprīlī plkst. 10.00 Stigu ielā 14, Rīgā, LV-1021. Ieraksta datums - 2024. gada 17. aprīlis. Sapulcē var piedalīties tikai personas, kuras ir Sabiedrības akcionāri 2024. gada 17. aprīļa dienas beigās. Sapulcē Sabiedrības akcionāri var piedalīties klātienē, gan arī attālināti, izmantojot arī elektroniskos saziņas līdzekļus.

 Darba kārtība:

  1. Akciju sabiedrības “Conexus Baltic Grid” valdes, padomes un neatkarīga revidenta ziņojumi.
  2. Akciju sabiedrības “Conexus Baltic Grid” 2023. gada ilgtspējas un gada pārskata un atkarības pārskata apstiprināšana.
  3. Akciju sabiedrības “Conexus Baltic Grid” peļņas izlietošana.
  4. Revidenta ievēlēšana akciju sabiedrības “Conexus Baltic Grid” 2024., 2025. un 2026. gada ilgtspējas un gada pārskata un atkarības pārskata revīzijai, un atlīdzības noteikšana revidentam.
  5. Akciju sabiedrības “Conexus Baltic Grid” dāvinājumu (ziedojumu) piešķiršanas kārtība.

Balsošana pirms akcionāru sapulces

Lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku akcionāru iesaisti lēmumu pieņemšanā, aicinām visus akcionārus akcionāru sapulcē piedalīties rakstveidā, pirms sapulces aizpildot balsošanas veidlapu, kas ir pieejama Sabiedrības tīmekļvietnē sadaļā Informācija.

Lūdzam aizpildītu balsošanas veidlapu nosūtīt:

  • parakstītu ar drošu elektronisko parakstu elektroniski uz Sabiedrības e-pasta adresi: ir@conexus.lv; vai
  • parakstītu papīra formā uz Sabiedrības pasta adresi: Stigu iela 14, Rīga, LV-1021. Balsošanas veidlapai nav jābūt notariāli apliecinātai, taču tai obligāti jāpievieno akcionāra kontaktinformācija (tālruņa numurs un e-pasta adrese), lai Sabiedrības valdei būtu iespēja identificēt akcionāru.

Izmantojot pielikumā pievienoto balsošanas uzdevumu, akcionāra parakstam nav nepieciešams notariāls apliecinājums.

Akcionārs, kurš balsojis pirms akcionāru sapulces, var lūgt Sabiedrību apstiprināt balsojuma saņemšanu. Sabiedrība nekavējoties pēc akcionāra balsojuma saņemšanas nosūta akcionāram apstiprinājumu.

Balsojumā tiks ņemti vērā visi balsošanas uzdevumi, kas saņemti Sabiedrībā līdz 2024. gada 24. aprīlim.

Akcionāru sapulce

Akcionāru sapulce notiks Stigu ielā 14, Rīgā, LV-1021, taču vienlaikus sapulcē būs iespējams piedalīties, izmantojot Microsoft Teams tiešsaistes platformu. Aicinām akcionārus izmantot šo iespēju. Lai reģistrētos dalībai sapulcē, akcionāram ir jāiesniedz aizpildīta pieteikuma veidlapa, kas ir nosūtīta kopā ar šo paziņojumu un ir pieejama arī Sabiedrības tīmekļvietnē sadaļā Informācija.

Lūdzam aizpildītu pieteikuma veidlapu kopā ar pases vai personas identifikācijas kartes kopiju nosūtīt:

  • parakstītu ar drošu elektronisko parakstu elektroniski uz sabiedrības e-pasta adresi: ir@conexus.lv; vai
  • parakstītu papīra formā uz Sabiedrības adresi: Stigu iela 14, Rīga, LV-1021.

Akcionāri tiks reģistrēti dalībai akcionāru sapulcē, ja viņi būs atbilstoši pieteikušies dalībai sapulcē līdz 2024. gada 22. aprīļa plkst. 16.00. Akcionāri saņems pieejas informāciju tiešsaistes sapulcei uz e‑pastu, kurš būs norādīts pieteikšanās formā. Pirms sapulces Sabiedrības valde veiks katra akcionāra identifikāciju, pamatojoties uz iesniegto pases vai personas identifikācijas kartes kopiju, kā arī Akcionāru reģistrā reģistrētajiem akcionāra datiem.

Balsošana akcionāru sapulces laikā būs iespējama, izmantojot Microsoft Teams tiešsaistes platformu.

Akcionāru, kuri būs pieteikušies dalībai sapulcei klātienē, reģistrācija dalībai notiks sapulces dienā 2024. gada 25. aprīlī no plkst. 9.00 līdz plkst. 9.45 akcionāru sapulces norises vietā. Akcionāriem vai to pārstāvjiem reģistrējoties, jāuzrāda pase vai cits personu apliecinošs dokuments.

Akcionāru tiesības

Akcionāri, uz kuriem attiecas Sabiedrības Statūtu 17. punktā noteiktais aizliegums, nav tiesību piedalīties akcionāru sapulcē. Akcionāri var piedalīties akcionāru sapulcē (t. sk. aizpildīt un iesniegt balsojuma un pieteikuma veidlapu) personiski vai ar savu pārstāvju vai pilnvarnieku starpniecību. Pilnvarniekam balsojuma vai pieteikuma veidlapai jāpievieno rakstiska pilnvara, ārvalstu juridisko personu likumiskajiem pārstāvjiem balsojuma vai pieteikuma veidlapai jāpievieno pārstāvību apliecinošs dokuments. Visām izsniegtajām pilnvarām jābūt parakstītām ar elektronisko parakstu vai notariāli apliecinātām.

Sabiedrības 2023. gada ilgtspējas pārskats, gada pārskats un atkarības pārskats, akcionāru sapulcē izskatāmo jautājumu lēmumu projekti, kā arī cita informācija par akcionāru sapulci un akcionāru tiesībām no 2024. gada 4. aprīļa pieejama arī Sabiedrības tīmekļvietnē sadaļā Informācija.

Sabiedrības akcionāri, kuri pārstāv vismaz vienu divdesmitdaļu no Sabiedrības pamatkapitāla, var pieprasīt valdei papildu jautājumu iekļaušanu sapulces darba kārtībā līdz 2024. gada 10. aprīlim (ieskaitot). Akcionāriem, kuri pārstāv vismaz vienu divdesmitdaļu no Sabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības līdz 2024. gada 18. aprīlim (ieskaitot) iesniegt lēmumu projektus par sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Ja akcionārs līdz 2024. gada 18. aprīlim (ieskaitot) iesniegs valdei rakstveida pieprasījumu, valde ne vēlāk kā līdz 2024.  gada 22. aprīlim sniegs viņam visas pieprasītās ziņas par darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Visa augstākminētā korespondence ir jānosūta parakstīta ar drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi ir@conexus.lv.

Par AS "Augstsprieguma tīkls"

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Tā vīzija ir kļūt par reģiona vadošo pārvades sistēmas operatoru, kas operatīvi un sekmīgi ievieš uz attīstību vērstas izmaiņas. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46 % kapitāldaļu.

Papildus informācija:

Līva Jēgere

Komunikācijas vadītāja

Tālr. +371 26151344

E-pasts: liva.jegere@ast.lv  

 

 

Pielikumi