Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup pirmajā ceturksnī kāpina ieņēmumus par 26%
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-05-10 16:04:11
Versijas komentārs Prezentācijā koriģēts NPL rādītājs.
Teksts

Turpinot inovatīvu risinājumu ieviešanu un aprites mazumtirdzniecības attīstību, Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup šī gada pirmajā ceturksnī ir turpinājis kāpināt izaugsmi visos biznesa segmentos. Uzņēmuma ieņēmumi 2024. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 26%, sasniedzot 14,3 miljonus eiro.

"Uzņēmuma stratēģija, kas vērsta uz elastīgu un modernu risinājumu ieviešanu, ir rezultējusies stabilos izaugsmes rādītājos arī šī gada pirmajā ceturksnī. Tas apliecina,  ka sabiedrībā ir augsts pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem, un ar to dažādību risinām vairākas vajadzības ļoti plašam iedzīvotāju lokam. Aprites mazumtirdzniecība ir būtisks uzņēmuma attīstības virziens, kur pēdējo gadu laikā esam nostiprinājuši savu līderpozīciju tirgū. Veicinot otrreizējo preču apriti un ilgtspējīgu resursu izmantošanu, esam izveidojuši lielāko aprites mazumtirdzniecības internetveikalu, tikmēr klātienes darījumus var veikt vairāk nekā 90 Banknote filiālēs Latvijā un Lietuvā," skaidro Didzis Ādmīdiņš,  DelfinGroup valdes priekšsēdētājs.

Uzņēmuma dinamiskā attīstība un pakalpojumu groza daudzveidība ļāvusi nodrošināt, ka DelfinGroup EBITDA pieaugusi līdz 5 miljoniem eiro, kas ir par 28% vairāk nekā 2023. gada 1. ceturksnī, savukārt peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 12%, sasniedzot 2 miljonus eiro. 

Lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecības apjoms šī gada 1. ceturksnī sasniedzis 3,6 miljonus eiro, kas ir 9% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. Tikmēr pirmajos trīs mēnešos izsniegti aizdevumi 25 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmajiem trīs mēnešiem ir kāpums par 4%. DelfinGroup neto kredītportfelis kopš gada sākuma palielinājies par 7%, sasniedzot 95,6 miljonus eiro.

"Līdz ar aprites mazumtirdzniecības attīstību uzņēmums turpina investēt risinājumos, lai finanšu pakalpojumus iedzīvotājiem padarītu ērtus un pieejamus. Virtuālā karte ar kredītlīniju un ērta atjaunotā mobilā lietotne ir daži no piemēriem, kā uzņēmums izmanto jaunākās tehnoloģijas, lai nodrošinātu klientiem ērtu un mūsdienīgu pieeju finanšu pakalpojumiem. Turklāt šī gada pirmajā ceturksnī sākām piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem digitālā lombarda pakalpojumu, kas ļauj visus procesa soļus veikt attālināti. Esam pirmie Baltijā, kas piedāvā šāda veida pakalpojumu," skaidro D. Ādmīdiņš.

 

Pieraksties DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālrunis: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup_Q1_2024_finanšu dati_excel.xlsx (102.75 kB)
DelfinGroup_starpperioda_pārskats_31.03.2024.pdf (1043.99 kB)
DelfinGroup_presentation_Q1_2024_update.pdf (2559.67 kB)