Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DnB NORD Bankas finanšu rezultāti 2008. gadā – veiksmīgas un sabalansētas attīstības apliecinājums
Emitents DnB NORD Banka, AS (Latvija)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-02-17 13:54:20
Versijas komentārs
Teksts
 Apkopojot DnB NORD Bankas finanšu rezultātus 2008. gadā, iespējams secināt, ka, neskatoties uz saspringto globālo un pašmāju ekonomisko situāciju, banka ir turpinājusi ilgtspējīgu attīstību, ieņemot stabilu vietu Latvijas lielāko banku vidū.
Pagājušā gada laikā DnB NORD Bankas aktīvu apjoms palielinājies par 220 miljoniem latu, sasniedzot 1,9 miljardus latu, tādējādi pēc aktīvu apjoma pieauguma DnB NORD Banka ieņem trešo vietu Latvijas banku sektorā. DnB NORD Grupas konsolidētais aktīvu apjoms ir sasniedzis 2,2 miljardus latu.
 
2008. gadā DnB NORD Banka turpināja īstenot ekonomiskajai situācijai atbilstošu kredītpolitiku. 2008. gada laikā bankas kredītportfeļa apjoms palielinājās par 17%, sasniedzot 1,693 miljardus latu, un arī pēc kredītportfeļa apjoma pieauguma banka ieņem pārliecinošu vietu Latvijas lielāko banku trijniekā.
Viens no būtiskākajiem iedzīvotāju uzticēšanās rādītājiem bankai – depozītu apjoms - aizvadītajā gadā ir strauji palielinājies, pēc pieauguma rādītājiem ieņemot otro vietu Latvijas banku sektorā. DnB NORD Bankas depozītu apjoms 2008. gada beigās sasniedza 440 miljonus latu, kas ir par 30% vairāk nekā 2007. gadā.
Pēc ekonomiskajai situācijai atbilstošu uzkrājumu veidošanas un vērtspapīru pārvērtēšanas, īstenojot salīdzinoši konservatīvu kredītriska izvērtēšanas politiku, DnB NORD Banka 2008. gadu noslēgusi ar 6,2 miljonu latu peļņu.
Būtiski pieaudzis bankas jauno klientu skaits – DnB NORD Bankas klientu vidū privātpersonu skaits 2008. gadā pieaudzis par 8% jeb 13,9 tūkstošiem jaunu klientu, bet juridisko personu skaits palielinājies par 21% jeb 1,8 tūkstošiem.
Kvalitatīva bankas pakalpojumu sniegšana privātpersonām un juridiskajām personām, investīciju produktu un pakalpojumu klāsta pilnveidošana, kā arī iespējamo finanšu risku mazināšana būs būtiskākie bankas darbības virzieni arī 2009. gadā.
DnB NORD Banka 2008. gadā ieguvusi arī prestižā starptautiskā žurnāla „Euromoney” balvu kā gada labākā banka Latvijā, savukārt gada nogalē guldīts pamatakmens DnB NORD Bankas jaunajai biroja ēkai Skanstes ielas rajonā, Rīgā.
Pielikumi