Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izvēlas konsultantu Parex bankas akcijupārdošanai
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-03-03 10:06:48
Versijas komentārs
Teksts
Latvijas valdība ir apstiprinājusi, ka stratēģiskais konsultants tai piederošo Parex bankas akciju pārdošanas jautājumos būs globālā investīciju banka Nomura International plc.
“Konsultanta izvēle valstijpiederošo Parex bankas akciju pārdošanas jautājumā ir ļoti svarīgs solis, tāpēc esam gandarīti, ka šis uzdevums uzticēts profesionālai un pieredzējušai investīciju bankai. Šis notikums aizsāk nozīmīgu posmu Parex bankas turpmākajā attīstībā,” norāda Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis
2008. gada decembrī Latvijas valdība paziņoja par nodomu pārdot sev piederošo Parex bankas akciju daļu. Kopš paziņojuma izskanēšanas interesi un gatavību sniegt konsultācijas par šo darījumu pauda vairākas investīciju bankas.   
 
Saskaņā ar 2009. gada 24. februārī pieņemto Latvijas valdības lēmumu, šī gada 27. februārī tika veiktas izmaiņas Parex bankas akcionāru reģistrā un par līdz šim valstij piederošos 85,14% Parex bankas akciju īpašnieci ir kļuvusi Privatizācijas aģentūra, kas nodrošinās tālāku profesionālu rīcību, sagatavojot banku pārdošanai. Nomura International plc darbosies kā pārdošanas finanšu konsultants un sniegs atbalstu Privatizācijas aģentūrai.    
Nomura darbojas Centrālajā un Austrumeiropā kopš 1991.gada un ir kompetenta šī reģiona uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas procesu pārzinātāja. Kompānijas labā Baltijas banku sektora un vietējā tirgus dinamikas izpratne ir būtiski faktori, kas nodrošinās veiksmīgu minētā darījuma noslēgšanu.
Par Parex banku:
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 12 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes.
Papildu informācija:
Indra Zinkeviča
Korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja
Tālrunis 6777 8571 vai 2913 9449
E-pasts: indra.zinkevica@parex.lv
www.parex.lv
Pielikumi