Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Publikācija - Dienas bizness
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-03-10 14:24:09
Versijas komentārs
Teksts  

 

Paziņojums

 

            Ar šo paziņojam, ka šodien (10.03.2009) laikrakstā „Dienas bizness” – publicētā informācija ir patiesa:

 

Šobrīd, ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, tirgus ir īpaši jūtīgs, un jau tagad vērojams realizācijas apjomu kritums. Strauji palielinot cenu uz akcīzes nodokļa un PVN likmes rēķina pārdošanas apjomu kritums būs vēl straujāks. Un tas nenozīmē, ka cilvēki sāks mazāk lietot alkoholu, tas tikai vēl vairāk veicinās nelegālā alkohola uzplaukumu valstī, kā arī veicinās alkoholisko dzērienu pirkšanu tuvajās ārzemēs. Kā rezultātā zaudētāji būs visi tirgus dalībnieki - gan alkoholisko dzērienu ražotāji un importētāji, gan patērētāji un arī valsts, kurai būs ne tikai mazāki ieņēmumi no nodokļiem , bet arī palielināsies izdevumi, kas saistīti ar nelegālā un nekvalitatīvā alkohola lietotāju ārstēšanu un bezdarbnieku uzturēšanu. Salīdzinājumā ar 2007. gadu 2008. gadā eksporta pieaugums bija 19% kā tika minēts vadības ziņojumā 2008. gada pārskatā.

 

Ņemot vērā, ka akcīzes nodoklis februārī pieauga par vairāk kā 30%, tad tagad atsevišķiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem akcīzes nodoklis sastāda vairāk kā pusi no produkta cenas. Turpmāka akcīzes nodokļa paaugstināšana nodrošinās turpmāku LB apjomu kritumu, kā arī nelegālā alkohola tirdzniecības uzplaukumu valstī. 2009.gadā LB plāno 15% - 20% apjomu samazinājumu. Raugoties eksporta virzienā esam ieguvuši klientus un mēģināsim attīstīt tādu virzienu kā pasūtījumu ražošanu ārvalstu ķēdēm – gan vairumtirgotājiem, gan veikalu ķēdēm. 2009. gada eksportā parādīsies tādas valstis kā Bulgārija, Ungārija, kā arī tiks pilnveidoti lielie projekti Ķīnā un Lielbritānijā.

 

 

 

Valdes priekšsēdētājs                                                                           Kārlis Andersons

 

10.03.2009

 

 

 

Sagatavoja: Inta Belova tel.: +371 7011715

Pielikumi