Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
GE Money Bank saņem 30 miljonus latu pašu kapitālā
Emitents GE Money Bank, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-03-10 17:17:30
Versijas komentārs
Teksts
GE Money Bank saņēmusi 30 miljonus latu pašu kapitālā no sava mātes uzņēmuma General Electric, kas tādejādi apliecina savus kā investora ilgtermiņa mērķus Latvijā.
 
Jau iepriekš ziņots, ka 20.janvāra GE Money Bank akcionāru sapulcē tika nolemts palielināt GE Money Bank pašu kapitālu par 30 000 000 LVL. Šā gada martā GE Money Bank ir saņēmusi šo finansējumu.
 
Piesaistot šo kapitālu, GE Money Bank gan kompensē pagājušā gada zaudējumus, gan ir ieguvusi augstu kapitalizāciju un ir gatava nākotnes izaicinājumiem. Līdz ar pašu kapitāla palielināšanu GE Money Bank likviditātes rādītājs pārsniedz Finanšu kapitāla un tirgus komisijas noteikto normu gandrīz par 20% un 2009. gadā bankas kapitāla pietiekamības radītājs būs labāks nekā vidēji nozarē, tas ir, virs 20%.
 
General Electric finanšu pakalpojumi viedo vien nelielu daļu no kopējā biznesa, tā ir viena no pasaules lielākajām un diversificētākajām korporācijām, kas darbojas 160 pasaules valstīs. Bankai ir pieejama ilgtermiņa kredītlīnija General Electric, kas ir tikpat liela kā depozītu bāze.
 
GE Money Bank turpina arī īstenot konservatīvu pieeju klientu maksātspējas risku izvērtēšanā un aktīvi veidot uzkrājumus. 2008. gadā GE Money Bank deviņus miljonus latu novirzīja uzkrājumiem un līdz ar to kopējais uzkrājumu apjoms gadā veidoja 12 miljonus latu, kas ir vairāk nekā 5% attiecībā pret kredītportfeli un vairāk kā vidējais rādītājs nozarē.
 
 
Papildu informācija:
GE Money Bank preses sekretāre Tija Ezeriņa
Tālr.: 67110448, mob.: 27876080, e-pasts: tija.ezerina@ge.com
Pielikumi